Кількість організацій, що займаються ветеранами, скоротять до одної

Рішення про створення в Україні Міністерства у справах ветеранів, як очікується, буде прийнято вже в цьому році. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, народний депутат України Олександр Третьяков, який разом із членом комітету Глібом Загорієм провів зустріч з представниками Міністерства у справах ветеранів США у Вашингтоні.

«Ми не були готові до війни. Армію довелося ставити на ноги ветеранам. За минулі три роки з’явилася боєздатна армія, і тепер солдати знають, як боротися. Але Україна все ще не готова справлятися з наслідками війни. Зараз у нас діє 19 відомств щодо забезпечення реалізації прав на пільги та інші державні гарантії ветеранів. З огляду на кількість цих відомств, дуже важко проконтролювати потік коштів, що виділяються на соціальну підтримку тих, хто воював”, – зазначив парламентар.

За його словами, сьогодні виникла нагальна потреба у створенні Міністерства ветеранів, яке краще забезпечить цільове використання коштів і одночасно контроль за їх витрачанням.

“Ветеран повинен мати можливість в одному місці отримати інформацію про свої права і отримати все, що йому належить. Законодавчо ветерани забезпечені добре. Але фактична реалізація цих прав – це зараз дуже довгий і складний шлях. Ми не хочемо винаходити велосипед, а хочемо втілити найуспішніший досвід західних країн, таких, як США. І не повторити помилок», – відзначив Третьяков.

Він також повідомив, що в ході візиту, разом з членами комітету Верховної Ради і ветеранами АТО, українська делегація провела кілька зустрічей в Сенаті, Конгресі і Міністерстві у справах ветеранів США.

«Українську ініціативу наші американські колеги оцінюють позитивно. Виконавчий директор з питань охорони здоров’я Міністерства у справах ветеранів США Карен Мейлбранш сказала: «Створення Міністерства у справах ветеранів України – правильний шлях».

Підтримку створення такого міністерства висловили і в офісі Комітету Сенату США із зовнішньої політики, а також з боку членів Сенату США …. Вважаю, що підтримка з боку США в організації ефективної системи турботи про українських ветеранів так само пріоритетна, як і надання Україні летальної зброї.

Рішення про створення в Україні Міністерства у справах ветеранів, як очікується, буде прийнято вже в цьому році. Політична воля для його створення і забезпечення високого рівня турботи про ветеранів є», – додав Олександр Третьяков.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 30 Jun 2017 11:42:17 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа