Кількість іноземців, які звертаються з надією служити в Збройних силах України, зросла

Емануель Базанджі

24-річний Емануель Базанджі, колишній солдат албанської армії, добровольцем пішов захищати Україну, тому що «це останній кордон для демократії». Він приєднався до Грузинського легіону, який бере участь у війні на Сході України з 2014 року.
«Нас об’єднує любов до свободи, любов до демократії та любов до допомоги людям», – сказав Базанджі в інтерв’ю журналу Coffee or Die. «Нам тут не платять, ми нічого не просимо від українського уряду, ми просто тут, щоб допомогти цим хлопцям отримати краще майбутнє. Це те, що нас об’єднує, щоб люди жили щасливими і вільними».
Під командуванням колишнього грузинського військового офіцера на ім’я Мамука Мамулашвілі Національний легіон Грузії раніше діяв як передовий підрозділ у перші роки війни на східному Донбасі України. Зараз гарнізон на околицях Києва, цей волонтерський підрозділ став центром обміну заявками для іноземців на підписання трирічного контракту на діючу службу з регулярними збройними силами України.
«В Україні слід зупинити Росію і отримати суверенітет, – каже командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі . – Ми боремося за західну демократію, ми боремося за світову демократію».
З початку війни в 2014 році Національний легіон Грузії залучив солдатів із 27 країн, включаючи Грецію, Хорватію та Сербію. І тепер, коли російські сили, зосереджені на кордонах України, загрожують повномасштабним вторгненням цієї зими, Мамулашвілі заявив, що кількість іноземців, які звертаються до Грузинського легіону з надією служити в Збройних силах України, зросла.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа