Керівник луганської кримінальної поліції викрав з госпіталю військовослужбовця та катував його

24 листопада при виході з приміщення Головного військово-медичного госпіталю колишнього бійця батальйону «Айдар», а нині командира відділення кулеметного взводу РВП Романа Гричанюка викрали співробітники поліції Луганської області.

Керував викраденням начальник відділу Управління кримінальної поліції ГУНП в Луганській області Вадим Колган спільно з невстановленою особою. Без жодних пояснень та протоколів його просто затягли його до машини та вивезли до Луганської області.

«Супротиву я не чинив і не намагався втікати, бо мені сказали що відкриють по мені вогонь з автоматичної зброї на враження, тим самим виконають роботу замовника та отримають винагороду» – наголошує потерпілий.

За ніч, поки тривало перевезення, його декілька разів жорстоко побили. В Сєвєредонецьку, зокрема, Гричанюка змушували стати перед правоохоронцями на коліна та співати гімн «Новоросії» зі словами: «вас, укропів, треба мочити», після відмови його почали катувати.

Серед учасників знущання окрім Колганова Гричанюк називає слідчу Вікторію Мірошніченко та Дмитра Говжеєва, інших осіб впізнати не вдалось.

Потім Романа Гричанюка відвезли до Старобільського райвідділу, де вручили підозру про скоєння злочину. Судове засідання відбулось в той же день, йому було обрано запобіжний захід – 60 днів тримання під вартою у Старобільському СІЗО. Наразі його відпустили на поруки народних депутатів Юрія Тимошенка, Володимира Парасюка та Олега Петренка.

В правоохоронні органи Гричанюком подано заяву про вчинення злочину.

Прокуратурою Івано-Франківської області відкрито провадження про нанесення тілесних ушкоджень, а прокуратурою Луганської області – провадження про перевищення працівниками поліції наданої влади та службових повноважень під час затримання. Справи зареєстровані в ЄРДР, розпочато досудове розслідування.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа