Керівники київської ДАІ отримували по 200 000 грн в тиждень

Повідомлення для ЗМІ

2 квітня 2015 року

Викрито злочинну схему збагачення керівників столичної ДАІ

Слідчим відділом прокуратури міста Києва спільно зі столичним відділом внутрішньої безпеки МВС України проведено обшуки у двох керівників Управління Державної автомобільної інспекції ГУ МВС України в м. Києві. У ході обшуків столичними правоохоронцями було вилучено понад 3 млн гривень, значну суму валютних коштів, елітні годинники, коштовності, вогнепальну зброю та набої до неї.

Слідчі дії було проведено в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом систематичного отримання неправомірної винагороди посадовими особами столичної УДАІ (ч. 3ст. 368 Кримінального кодексу України).

Так, в ході досудового розслідування було встановлено, що керівники автоінспекції налагодили злочинну схему та протягом року щотижня отримували фіксовану суму (близько 200 тис. гривень) з підпорядкованих підрозділів. Тривають слідчі дії.

«Це вже не перший випадок, коли органи прокуратури спільно з підрозділами внутрішньої безпеки МВС України викривають правоохоронців, які перебуваючи на керівних посадах, займаються незаконною діяльністю та збагачують власні кишені. Правоохоронці мають боротися з беззаконням, а не очолювати його!» – наголосив виконувач обов’язків прокурора міста Києва Олег Валендюк.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа