Картина на бруківці для кровожерливого луганського чиновника

Оприлюднений у соціальних мережах заклик заступника губернатора Луганщини Едуарда Лозовського влаштувати в Україні кривавий «маскарад» вмить збурив громадськість. Кілька десятків активістів Штабу національного спротиву Луганщини 16 січня провели біля приміщення облдержадміністрації мітинг. Вони зібралися під прапорами «Батьківщини», «Свободи», «УДАРу» та Радикальної партії Олега Ляшка з плакатами, адресованими кровожерливому чиновнику.

На одному з плакатів дослівно було процитовано й саме висловлювання Е.Лозовського. Коментуючи на своїй сторінці у мережі Facebook заяву виконуючого обов’язки начальника Головного управління МВС України в Києві Валерія Мазана про те, що 11 січня біля Києво-Святошинського суду міліція мала повне право застосовувати зброю, херсонський чиновник написав: «А чого не стріляли? А може, треба як Жуков в Одесі в 45-му?». Називаючи учасників столичного майдану «залітними гопниками», він фактично закликає українську міліцію розстрілювати демонстрантів.

Учасники мітингу зауважили, що посилання на маршала Жукова, який після війни командував Одеським військовим округом і нібито влаштував операцію «маскарад», під час якої переодягнені у цивільне агенти без суду й попередження розстрілювали кожного, кого вважали причетним до кримінального світу, не зовсім доречне, бо деякі історики ці факти спростовують. Тож мітингарі порадили Лозовському взяти за взірець справедливості румунського диктатора Чаушеску.

А потім спеціально для першого заступника губернатора була влаштована наочна «кривава» інсталяція. Юнаки крейдою намалювали на майданчику біля ОДА зображення убитих жертв, розкидали навколо них гільзи патронів і залили цю картину імпровізованою «кров’ю». «Лозовський мріє побачити кров на Майдані. Ось кров під його вікнами», сказав голова обласної організації ВО «Свобода» Артем Заїка. Учасники мітингу зажадали від голови облдержадміністрації Володимира Пристюка дати правову оцінку висловлюванням свого першого зама. Виступаючі розповіли, що в Інтернеті вже почали збирати підписи під петицією з вимогою відставки Лозовського.

По завершенню акції представники Штабу національного спротиву Ірина Веригіна та Олександр Калінін пішли на прийом до зама губернатора, щоб вручити йому екземпляр Конституції України, однак того не виявилося на робочому місці. Тож Конституцію залишили у його приймальні.

Картина... Фото 2 Взірцем справедливості для Е.Лозовського міг бути і Чаушеску

Картина... Фото 3 На бруківці силуети трупів і гільзи, залиті червоною фарбою

Сергій Горицвіт

Фото із соціальних мереж.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа