“Каратєль”, який боїться зарубати курку. Справа Сергія Литвинова, фальсифікована росіянами

Олена востаннє бачила Сергія, свого чоловіка, 12 серпня 2014-го, майже рік тому, але журиться вона передусім відсутністю дрів та засобів до існування: “Я не знаю, що вони йому “ліплять”… Але в нас тут зима підходить. Ні дровеняки…. Ремонт треба робити. Малу треба годувати. Світло уже рік неплочене.”Олена іронічно реагує на прохання прокоментувати обвинувачення у справі її чоловіка: “Які там “зачистки”?! Він навіть у туалет боявся вночі виходити. Будив доньку, просив, щоб вона постояла на сторожі.”

Я вирушила до села Комишного Станично-Луганського району спеціально, аби поспілкуватися з родичами та односельцями Сергія Литвинова, одного з фігурантів так званої “великої української справи”. Саме з цієї справи була виділена в окреме провадження справа Надії Савченко.

У постанові про обвинувачення Сергія Литвинова стверджується, що Литвинов вчинив злочини, передбачені пп. “а”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох або більше осіб, здійснене групою осіб за попередньою змовою, з мотивів політичної ненависті), а також ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, а також застосування в збройному конфлікті засобів і методів, заборонених Женевською конвенцією).

Матеріали справи Литвинова, які потрапили нам до рук через російських правозахисників, – це просто шедевр. Їх можете подивитися тут.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа