Карантин і право на працю: у Львові знову одиночні пікети підприємців

saveFOP

12 травня, об 11-00, у Львові під стінами ЛМР, відбудуться одиночні пікети мікропідприємців (ФОП) м.Львів, з вимогою відновлення конституційного права на працю!

Після пікету, що відбувся у Львові 01 травня та в Києві 03 травня, своєю постановою від 7 травня 2020 р. № 343 фактично дозволив роботу мікропідприємців. Було внесено зміни в п.8 постанови №211 та дозволено вести діяльність мікропідприємцям, зокрема торгівлю непродовольчою групою товарів, відновлено діяльність перукарень та салонів краси,тощо, але при цьому Кабмін завбачливо переклав остаточне ухвалення рішень на місцеві Ради

Переважна більшість міст, сіл та селищ України, запускають діяльність мікробізнесу уже з 11 травня. Однак, за невідомих причин, підприємців м.Львів обмежили в своїх правах, адже комісією з питань ТЕБ та НС було ухвалено рішення про часткове зняття карантинних обмежень

Мікропідприємці обурені діями влади, адже не розуміють логіки, якою керувались при ухваленні такого рішення, а вибіркове зняття карантинних обмежень для окремих груп лише створює підґрунтя для проявів нетерпимості, та сприяє росту соціальної напруги в суспільстві. Крім того, порушені основні норми Конституціі України, котрі гарантують кожному громадянину право на працю!

Натомість, державою не вжито жодних дій, спрямованих на допомогу підприємцям, адже витрати на податки, оренди приміщень, комунальні послуги залишились. Станом на сьогодні, величезна кількість людей на межі голоду, оскільки не мають інших доходів, окрім власного бізнесу. Ситуація настільки катастрофічна, що мікропідприємці готові самовільно відчиняти свої робочі місця та працювати попри заборони і незважаючи на вирогідні суди та штрафи!

Також наголошуємо на тому, що мікропідприємці, як правило, є найбільшими споживачами кредитів, що ускладнює ситуацію, адже сплачувати їх просто не має змоги. Це, в свою чергу, може призвести до непередбачуваних наслідків.

Після введення карантинних заходів, практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє по ремонту одягу до магазинчиків в торгових центрах. По завершенню другого місяця карантина, стає очевидним цинічна суть та мета лоббістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів не припиняло свою діяльність! Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж, отримуючи надприбутки працюють. Попри те, мікропідприємці, несучи величезні збитки – зачинені.

Сьогодні мікробізнес каже: «Дістало!»

Дістала нерівність, несправедливість та невизначеність! Розчарування і безвихідь – не наш шлях! Підприємець не раб системи, він, в першу чергу вільна людина! Тому, як кожна вільна людина, має право на протест, передбачені статтею 39 Конституції України, а також статті 11 (1) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

Я виходжу на пікет із вимогою реалізувати своє право на працю, гарантоване мені статтею 43 Конституції України!

Я не закликаю нікого на цей протест, оскільки КК це заборонено і я не хочу наражати людей на небезпеку, але я чув, що, за дивним збігом обставин, такий самий протестний настрій виявився у інших мікропідприємців!

Вимоги мої прості та зрозумілі:

  • Терміново ініціювати рішення Львівської міської Ради про скасування усіх заборон діяльності мікропідприємців м.Львів включно із промисловими ринками, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог

  • Розблокувати діяльність транспорту у м.Львів з суворим дотриманням карантинних вимог

Людям потрібно повернути їх конституційні права та свободи! Місто повинно жити!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа