Кандидатури на обмін від окупантів: “Китай”, “Пітон”, “Вог” і “Стукач”

Мінськ. І знову повний деструктив. Два головні питання, які обговорювала сьогодні гуманітарна групи в Мінську : це блокування бойовиками роботи КПВВ ” Золотое”, відкрите 31 березня і відразу заблоковане, та питання звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти.
Автомобільний перехід в Луганській області дуже чекали прості люди по обидві сторони лініі зіткнення. Украінська сторона , часто під обстрілами, облаштовувала це КПВВ, його будували прості робочі, часто ризикуючи життям. І ось цинічне пояснення від представників ОРДЛО, чому КПВВ заблоковане: мовляв, на відкритті не було ОБСЄ і не проведено інспекцію цього об’єкту на безпеку….. Звичайно, подібні ” аргументи” здивували самих представників ОБСЄ , які ЩОДНЯ бувають поблизу Золотого по кілька разів. Отже, все, що може покращити життя простим громадянам- просто не потрібно і блокується бойовиками… І зараз робота КПВВ ” Золотого” залежить тільки від того, з якоі ноги встануть ватажки ОРДЛО . Поки що незрозуміло, коли ж його відкриють і коли прості громадяни і міжнародні гуманітарні місіі зможуть переходити КПВВ…
Ключове питання: заручники і зниклі безвісти. Ми вчергове передали ОБСЄ і іншій стороні списки утримуваних бойовиками заручникам ( 114 громадян, це цивільні і військові, які утримуються тільки на окупованих територіях, цей список не включає політв’язнів в РФ). І списки зниклих безвісти ( 684 цивільних і військових). І ці наші запити вчергове залишилися без відповіді… За рік ми з В. Медведчуком , з яким займаємося цими питаннями в гуманітарній підгрупі, надіслали 58!!!!запитів. І отримали лише …7 відповідей, в яких немає інфо , де ж і за що утримують наших громадян… А щодо списку зниклих безвісти і таких , що іх вимагають ОРДЛО , то для вашого розуміння, кого ж часто вимагають звільнити ? Наприклад, жінку, затриману з сумкою тротилу в киівському метро. Це зізнання , що на окупованих територіях працюють табори по підготовці терористів?
А кого подають в своіх списках зниклих безвісти представники бойовиків з вимогою від Украіни знайти? Наприклад, там є такі вимоги : Китай, Пітон, Вог, Стукач… Це кликухи чи прізвища? Бо імені – по-батькові там немає, як і року народження та іншоі інформаціі, необхідноі для пошуку людини. Відверте знущання, яке характеризує ставлення ОРДЛО то трагедій простих людей, що зникли чи загинули в цій , розв’язаній проти Украіни, війни. Нехтування мораллю і мінімальним співчуттям до доль простих людей
Попри всю сюрреалістичність того, що відбувається, ми прагнемо розблокувати процес звільнення і запропонували ОРДЛО звільнити як мінімум 10 украінців, які більше року утримуються в полоні . Але поки що бойовики займають деструктивну позицію і шантажують Украіну вимогою амністіі в обмін на звільнення…..

Iryna Gerashchenko

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа