Канадський Едмонтон піднімає кримськотатарський прапор

IMG_9468

Вшановуючи 75-ту річницю депортації кримських татар, мерія Едмонтона – столиці канадської провінції Альберта – сьогодні підніме кримськотатарський прапор. Про це повідомляє Посольство України у Канаді.

Почесними гостями церемонії, яка розпочнеться о 14:00 за місцевим часом, будуть лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Ахтем Чийгоз. Після церемонії центральними вулицями Едмонтона пройде хода «Human Rights Walk» на підтримку українських політв’язнів. Урочистості організовані Посольством України у Канаді, Генконсулством України в Едмонтоні, мерією міста та місцевою українською громадою.

«Це сильний і цінний урок людяності і співчуття у гірких історичних спогаді, – каже Андрій Шевченко, посол України у Канаді. – Але це також і гучний голос на знак підтримки кримських татар сьогодні, коли російський окупант знову намагається видавити їх з дому. Це підтримка татарам і підтримка Україні!»

Кримськотатарський день в Едмонтоні завершиться фотовиставкою Зареми Ялибойлю «Людські обличчя депортації. Трагедія кримських татар 75 років поспіль» та показом фільму Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва».

IMG_9474

Едмонтон продовжує традицію, започатковану Посольством України у Канаді: у 2017 році до Дня депортації кримськотатарський прапор піднімала Оттава, у 2018 – Торонто.

ottava-tamga

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа