Канадська українка, яка організувала “Захист Патріотів”, може стати віцеміністром охорони здоров’я

Про це пише РС

Президент України Петро Порошенко запропонував обійняти посаду заступника міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун, лікареві, волонтерові й директорові гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців.

Порошенко під час зустрічі з Супрун сказав, що вже звернувся до уряду з проханням призначити її на цю посаду, повідомила прес-служба голови держави.

«Дуже розраховую на вас. Раніше ми з вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне», – сказав він і запропонував їй працювати над поліпшенням системи охорони здоров’я в міністерстві, наголосивши: «Ситуація в охороні здоров’я сьогодні досягає рівня захисту національної безпеки».

За словами президента, першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. А головним викликом він назвав корупцію в системі охорони здоров’я.

Рік тому президент вручив Уляні Супрун і її чоловікові Маркові Супруну паспорти громадян України, підписавши указ про надання їм українського громадянства. Тоді він відзначив великий внесок подружжя Супрунів у забезпечення українських військових індивідуальними аптечками першої медичної допомоги міжнародного зразка та навчання воїнів навичкам тактичної медицини, а також участь подружжя у програмі медичної підготовки нових українських патрульних поліцейських.

Засновники волонтерського проекту «Захист патріотів» Уляна і Марко Супрун переїхали в Україну через тиждень після початку Революції гідності. Уляна, лікар за фахом, стала волонтером Медичної служби й була на Майдані в найгарячіші моменти. Супруни – активні учасники Світового конгресу українців, міжнародної громадської організації, яка об’єднує українську діаспору у всьому світі. Ще від початку 90-х вони приїжджали в Україну з різними місіями. У рамках проекту «Захист патріотів» за курсом бійця-рятувальника підготували 26 524 бійців та 4 371 курсантів, а також передали їм понад 21 тисячу індивідуальних аптечок IFAK, зібраних за стандартами НАТО. Також організовували заходи для реабілітації потерпілих під час Революції гідності.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа