Канада вийде з Кіотського протоколу

Фото: ТСН

11 грудня країни-учасниці конференції ООН з клімату, яка відбувається у ПАР ухвалили рішення продовжити термін дії Кіотського протоколу про зниження викидів парникових газів на п’ять років.

Однак, ця подія не виявилася настільки однозначною, як хотілося б. Зокрема, 13 грудня Міністр довкілля Канади Пітер Кент заявив, що «Кіото не є шляхом до глобального подолання кліматичних змін» і його країна офіційно вийде з Кіотського протоколу. Таким чином, Канада стала першою країною, яка офіційно вийшла з протоколу, кажучи, що угода не є в її інтересах і не допоможе розв’язати глобальну кліматичну кризу.  За його словами, зобов’язання Канади відповідно до протоколу коштували б їй 13,6 мільярдів доларів. «Це 1600 доларів з кожної канадської родини – така вартість Кіото для Канади, і це є спадком від некомпетентного ліберального уряду» – цитує  міністра довкілля Канади Пітера Кента  BBC.

У свою чергу такий крок викликав реакцію найбільшої економіку світу – представник Міністерства закордонних справ КНР Лю Веймінь назвав цей  крок «жалюгідним», але додав, що Канада повинна «виконати взяті на себе зобов’язання».

За матеріалами BBC, Корреспондент.нет, Голос Америки

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа