Канада та Україна розпочинають переговори щодо угоди про спiльне кiновиробництво

canada-uaКанада підтримала пропозицію України започаткувати переговори щодо Угоди про спільне кіновиробництво. Про це повідомив посол України у Канаді Андрій Шевченко, який отримав відповідний лист від Міністра канадської спадщини Мелані Жолі.

Україна – це важливий партнер Канади, – говориться у листі міністра, адресованому Україні в особі українського міністра культури Нищука, – і я щаслива, що наші дві країни працюватимуть над угодою про спільне виробництво в інтересах наших виробників аудіо-візуальної продукції.”

Міністр Жолі пропонує у переговорах використати “нову модельну угоду”, розроблену Канадою. Найближчим часом сторони мають визначити офіційних переговорників для початку роботи над документом.

За задумом, угода відкриє додаткові можливості для співробітництва між кіновиробниками обох держав, спростить юридичну базу і знизить собівартість виробництва.

Iснує серйозне змагання за можливість підписати угоду про спільне виробництво з Канадою, – пояснює посол Шевченко. – Я радий, що Канада дослухалася до наших аргументів на користь негайного початку переговорів з Україною. Це означає більше якісного і конкурентноспроможного кіно і телебачення для обох країн.”

Посольство України відзначає, що офіційне повідомлення канадського уряду було надіслано напередодні Дня українського кіно, який цього року відзначається 9 вересня.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа