Канада розпочала іґнор російських журналістів на урядовому рівні

epa07343318 Venezuela's self-proclaimed interim president Juan Guaido appears in a video message during the opening of the 10th ministerial meeting of the Lima Group in Ottawa, Canada, 04 February 2019. The Lima Group holds an emergency meeting aimed at increasing pressure on Venezuela's President Maduro to leave power and consolidate support for self-proclaimed interim president Guaido, and to discuss on measures to provide economic aid as well as the humanitarian and refugee crisis.  EPA/Andre Pichette  Dostawca: PAP/EPA.

Міністерство закордонних справ Канади не допустило російських пропагандистів із агентств «Спутник», «РИА-Новости» і «ТАСС» до висвітлення засідання «лімської групи» в Оттаві.

Відзначається, що на агентство «ТАСС» у Канаді працює власний кореспондент, який має постійну акредитацію у парламенті країни, але на захід у МЗС його все одно не допустили.

Окрім росіян, у журналістській акредитації на зустріч «лімської групи» відмовили також журналістам венесуельського мовника «teleSUR», оскільки він є «державним пропагандистським ресурсом».

У Посольстві РФ у Канаді назвали такі дії «цілеспрямованою травлею».

4 лютого в Оттаві пройшло позачергове засідання так званої «лімської групи», у яку входять держави Західної півкулі, зацікавлені у мирному вирішенні кризи у Венесуелі.

Його учасники підтримали Хуана Гуайдо як тимчасового президента країни, але виступили проти застосування сили.

Нагадаємо також, що минулого року з Оттави витурили речника посольства РФ в Оттаві Кірілла Калініна, якого обвинуватили в намаганні дискредитувати міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд, представивши її діда-українця Михайла Хом’яка як нацистського колаборанта. Окрім цього, речник посольства РФ також активно використовував офіційний Twitter-акаунт дипустанови для поширення інших пропагандистських матеріалів, у тому числі інформації, отриманої завдяки кібернетичному зламу.

Так він надіслав відомим канадським журналістам посилання на матеріали російської хакерської групи «Fancy Bear», яку пов’язують із військовою розвідкою РФ.

На фото: засідання “лімської групи”, перед якою (на екрані) виступає Хуан Гуайдо

Джерело: Польське Радіо

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа