Канада продовжила військову тренувальну місію в Україні на 2 роки

Уряд Канади прийняв рішення продовжити військову тренувальну місію Operation UNIFIER в Україні до кінця березня 2019 р. Про це сьогодні у стінах парламенту оголосили міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та міністр оборони Канади Харджит Сейджан.

«Канада непохитна у своїй підтримці України – як у захисті суверенітету України, так і у допомозі у впровадженні ключових реформ, – заявила міністр Фріланд. – Операція UNIFIER підтримує професійний розвиток Збройних Сил України, які є визначальними для стримування агресії і створення безпечного простору для сталого розвитку, який український народ заслуговує.»

За задумом, упродовж найближчих двох років в Україні постійно перебуватиме близько 200 канадських військових, які тренуватимуть українців за п’ятьма напрямками: підготовка малих підрозділів, саперні роботи, військова поліція, медична підготовка, логістика.

«Це рішення зробить сильнішою і канадську армію, – каже Посол України в Канаді Андрій Шевченко. – Ми розглядаємо UNIFIER як можливість поділитись з нашими союзниками унікальним бойовим досвідом, які здобули наші військові у ході протистояння російській агресії».

«Канада залишається на передньому краї відповіді міжнародної спільноти на російську агресію в Україні, – говорить міністр оборони Канади Сейджан.

Операція UNIFIER розпочалася у 2015 році. Відтоді понад 3200 українських військових пройшли навчання у 19 тренувальних курсах. Робота тренувальної місії зосереджена на Яворівському полігоні на Львівщині та у Центрі розмінування в Камянці-Подільському.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа