Канада передасть Україні 450 багатоцільових дронів SkyRanger

 

Влітку Канада розпочне передачу Україні 450 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRang.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

За даними відомства, на позачерговому засіданні керівної групи «коаліції дронів» Україна проінформувала партнерів «про ситуацію на полі бою та нагальні потреби для відбиття атак ворога». Було вирішено, що Канада влітку розпочне передачу 450 багатоцільових БпАК SkyRanger.

Водночас, за даними Міноборони, «Литва виділить 3 мільйони євро на виробництво FPV-дронів для України. Нідерланди підтвердили наміри контрактування партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 мільйонів євро у співпраці з Данією та Німеччиною. Німеччина передасть розвідувальні дрони VECTOR 211».

«Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз», – заявила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс закликав присутніх «щодня пам’ятати, що війна продовжується, тож час усім учасникам долучитися до підтримки ініціативи, яка набирає обертів й очікує на приєднання нових країн».

«Коаліція дронів» офіційно стартувала в межах роботи Контактної групи з питань оборони України. Співлідерами коаліції є Велика Британія і Латвія. Також до коаліції доєднались Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа