Канада оголосила масштабний пакет санкцій проти Росії

ua-can2

Уряд Канади оголосив, що включає 114 фізичних та 15 юридичних осіб до санкційного списку. Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що цей крок прийнятий урядом у відповідь на російську агресію та захоплення українських суден та моряків у листопаді 2018 року.

У Посольстві України в Оттаві звертають увагу, що це найбільший пакет санкцій канадського уряду від початку агресії Росії. Канада синхронізувала це рішення з ЄС та США, але її санкційний перелік – значно ширший за аналогічні списки, оприлюднені сьогодні Європейським Союзом та США. 

«Це правильна відповідь наших друзів на зухвалість Кремля. Безкарності не буде! – говорить Посол України в Канаді Андрій Шевченко. – Ми вдячні партнерам за принципову позицію і за вдумливі, своєчасні дії.»

До санкційного переліку потрапили впливові російські чиновники, бізнесмени, а також стратегічні підприємства Російської Федерації – зокрема, Ігор Сєчін, Аркадій Ротенберг, російські авіа-виробники «Сухой», «Туполєв», «Об’єднана авіабудівна корпорація».

Санкції передбачають замороження активів та заборону для громадян Канади будь-якої діяльності із переліченими особами.

Міністр Фріланд у своїй заяві вкотре наголосила, що Канада закликає Росію негайно звільнити  українських моряків та повернути захоплені судна, а також дозволити вільний та безперешкодний прохід через Керченську протоку та Азовське море.

Загалом, з 2014 року Оттава запровадила санкції щодо 429 фізичних та юридичних осіб.

Текст оголошення канадського уряду

https://www.canada.ca/en/global-affairs/news/2019/03/canada-imposes-new-sanctions-in-response-to-russias-aggressive-actions.html

 Повний санкційний перелік:

https://www.canada.ca/en/global-affairs/news/2019/03/ukraine-sanctions.html

Received: from mail Andriy Shevchenko [email protected]; Fri, 15 Mar 2019 20:03:09 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа