Канада інвестує $7,3 мільйонів в українські газові родовища

Канадська компанія 3P International Energy Corp. повідомила про залучення $7,3 мільйонів у ході приватного розміщення для розвитку активів на Західній Україні. Кошти передбачені для збільшення видобутку газу на існуючих та розвитку нових родовищ в Україні.

3P International Energy Corp. з вересняє власником компанії «Тисагаз», котра володіє ліцензіями на право розробки чотирьох газових родовищ.

Залучення коштів у видобуток газу в Україні інвесторами зумовлене постійним зростанням цін на нього на внутрішньому ринку, відзначає аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

Залучених коштів 3P вистачить на розвиток існуючих свердловин, говорить високопоставлене джерело видання в Державній службі геології . «Для того, щоб пробурити нову свердловину глибиною, наприклад, 5 тис. м, потрібно близько 100 млн грн», – додає він.

Тому, на думку аналітика консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренка, 3P може піти шляхом Cadogan Petroleum.  Через брак коштів компанія була змушена залучити для розробки своїх українських нафтогазових родовищ італійську Eni.

Джерело: Лівий берег

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа