Кампанія “Вставай” перетворилася на сутички молоді з міліцією

Пост-реліз
Акція молодіжної кампанії «ВСТАВАЙ!»
«Готуй намети на весні»

“Готуй намет навесні” – під таким гаслом сьогодні на Майдані Незалежності в Києві стартувала Всеукраїнська акція, яку ініціювали активісти молодіжних структур партій Народний Рух України, Батьківщина, Свобода та Фронт Змін в рамках молодіжної кампанії ВСТАВАЙ! Активісти мали розбити 20 наметів на головній площі країни. Проте мирній законній акції завадила міліція та Беркут. Як тільки молоді активісти почали розгортати намети, їх одразу оточив наряд міліції, а потім і Беркуту. Частину молодих людей беркутівці намагались затягти в автозак та відвезти до шевченківського райвідділку міліції. В ході опору, міліція набила синців активістам та попсувала одяг, також були вилучені намети 2 активістів Народного Руху все ж вдалось затягти в автозак, проте через 10 хвилин їх повернули назад.
Активістам «Фронту Змін» та НРУ вдалось зберегти кілька наметів, які вони почали розгортати під скандуючи гасла «Ганьба!», що були звернуті до міліції та нинішньої влади.


«Це лише початок! Влада вкотре показала своє справжнє обличчя! Ось вам і свобода, і демократія, і воля з беркутівськими пагонами. Янукович не виконав жодної обіцянки молоді. Ми не маємо ні молодіжного житла, ні якісної освіти, ні контрактної армії… Восени ми зробимо свій вибір і покажемо владі свою позицію. І якщо треба буде, поставимо намети по всій Україні – за свободу вибору і за правдиве волевиявлення». – зауважив Сергій Прожейко, керівник молодіжного крила КМО ПП «Фронт Змін».
У свою чергу ще один активіст, керівник молодіжного крила «Фронту Змін» Юрій Юзич, якого з рук “беркутівців” врятували студенти і журналісти, наголосив, що “міліція перейшла всі межі, оскільки вже посеред центру столиці хапають громадян і засовують в автозаки”.
«Нас не залякати Беркутом! Студенти боролись і в 90-ті (Революція на граніті), ми будемо боротись і зараз і до тих пір, поки ми не відчуємо якісних змін в політиці, економіці, науці та в інших сферах нашого життя» – зазначив Юрій Юзич.
Згодом до акції приєднались, щоб захистити молодь, кілька опозиційних депутатів – Леся Оробець, Олександр Сочка та Віктор Уколов, а також заступник Голови КМО ПП «Фронт Змін» Вадим Гордін.
«Ми не дамо порушувати права молоді на мирні збори. Про акцію завчасно було повідомлено керівництво КМДА» – зазначила народний депутат Леся Оробець. «Якщо вже на весні нашим хлопцям заламують руки та травмують, то що можна очікувати восени під час виборів?!»


“Активізація молоді, яку ми спостерігаємо останнім часом, вселяє надію в завтрашній день України. Акції “Покажи червону картку Януковичам”, “Готуй намет восени”, створення і розгортання кампанії ВСТАВАЙ!, акції херсонських студентів, протести миколаївських громадян та інші події, яскраво засвідчують, що країна прокидається з зимової сплячки. Молодь має шанс змінити ситуацію, і у неї все може вийти успішно. Подібні акції по розгортанню наметів ми проведемо починаючи з 29 березня по всій Україні”, коментує громадський діяч Олександр Солонтай.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа