Каліфорнійська діаспора допомагає пораненим солдатам навчитися ходити

califor-ATO

Вже більш ніж два роки громада Сан-Франциско та Кремнієвої долини надає допомогу військовослужбовцям української армії, які отримали поранення/ушкодження хребта під час бойових дій на сході України.

Вони приїжджають до Лоc-Анджелесу для проходження реабілітації в центрі Next Step. Заняття в центрі – важка та виснажлива праця. І націлена вона не тільки на те, щоб допомогти людині з обмеженими можливостями обходитися в побуті без сторонньої допомоги, а й змусити організм сприймати власне тіло, знайти ті “важелі”, які допоможуть знову навчитися ходити.

Повертаючись до України, вони освоюють водіння, стають студентами університетів, створюють громадські організації, допомагають таким самим травмованим в минулому бійцям, беруть участь в різноманітних спортивних змаганнях (великий теніс, баскетбол).

Але поки вони залишаються людьми з обмеженими можливостями. І крім інвалідних візків та спеціальних противопролежневих подушок для них, кожному з хлопців потрібні спеціальні засоби медичної гігієни. На жаль, ці засоби або відсутні в Україні, або дуже коштовні. Діаспора купує їм ці видаткові матеріали і відправляє в Україну вже більш ніж півтора року.

Але для допомоги постійно потрібні кошти. Гігієна протягом 2-3 днів для кожного з хлопців коштує як філіжанка кави у Старбаксі або один бургер з Макдональдсу. Тож приєднайтеся, навіть $5 або $10 зробить їхнє життя кращим.

Підтримати цей проект можна за цим посиланням: novaukraine.org/helping-wounded-soldiers/

Зустрітися із хлопцями особисто можна на пікніку 5-го серпня
https://www.facebook.com/events/1886844801589334

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа