Кабмін затвердив нове положення про «Джуру»

12

Відтепер військово-патріотична гра проводитиметься за новими програмами: «Джура-оборонець», «Джура-десантник», «Джура-прикордонник», «Джура-гвардієць» та «Джура-поліцейський». У проекті бюджету на 2019 рік передбачено збільшення державного фінансування для її проведення.

Брати участь у грі можуть школярі та вихованці закладів позашкільної освіти, члени громадських об’єднань, учасники молодіжних центрів. Об’єднуючись у невеликі групи, вони змагаються у спорті, вчаться взаємодіяти у команді. Під час гри з учасниками, об’єднаними у рої, проводять туристсько-краєзнавчі експедиції та походи, організовують зустрічі з видатними особистостями, зокрема, з членами національно-визвольних змагань, влаштовують перегляди та обговорення тематичних фільмів.

11

«Новим положенням ми фактично розширюємо спектр впливу гри на розвиток української молоді. Крім того, воно чітко розмежовує повноваження усіх сторін, залучених до організації гри – центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, освітян та громадськості», – наголосила міністр освітит і науки України Лілія Гриневич.

Григорій Жибак, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа