Кабмін відхилив Програму популяризації української книги як «непотрібну»

Кабінет міністрів України відхилив програму популяризації української книги, яку запропонувала Українська асоціація видавців разом з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Програма покликана була подбати про пропаганду книг і читання до 2017 року, а також забезпечити просування української літератури за кордон, пише Дело.

Українську літературу до цих пір мало знають у Європі, кажуть в Українській асоціації видавців і книгорозповсюджувачів. Так відбувається, тому що в країні немає державного органу, який би дбав про просування книги за кордоном, стверджує директор асоціації Олександр Афонін. Він також заявив, що концепцію, яка передбачає виділення на цю сферу 1,5 мільярда гривень протягом 5 років, відхилили з причини, що вона не потрібна, на часі і обтяжлива для держави.

У документі були закладені позиції про створення фонду, який би сприяв на рівні держави просуванню української літератури на європейські та світові терени. Такі програми існують у всіх країнах, при всіх дипломатичних місіях.

 

За матеріалами: ТСН, Дело.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа