Ізраїль збив винищувач Су-22 над Голанськими висотами

TASS_su22

Армія оборони Ізраїлю збила сирійський винищувач «Сухой» Су-22, що залетів в повітряний простір країни. Про це повідомив спікер ЗС єврейської держави.

«Літак заглибився в повітряний простір Ізраїлю на 2 км і був перехоплений», – йдеться в прес-релізі. Військові уточнили, що по повітряному судну, пересування якого відстежували заздалегідь, було випущено дві ракети Patriot.

На думку Ізраїлю, перехоплений винищувач брав участь в бойових діях проти загонів опозиції до російського ставленника Асада.

«З ранкових годин спостерігалося зростання інтенсивності внутрішніх зіткнень в Сирії, включаючи активізацію дій сирійських ВВС», – сказано в прес-релізі. Винищувачі-бомбардувальники Су-22 поставлялися Сирії з СРСР в 1970-80-х роках, це експортна версія модернізованих літаків Су-17, які вироблялися для радянських ВПС.

Як правило, Ізраїль відкриває вогонь, у випадку, якщо його повітряний простір порушується з сирійської сторони, або якщо, за даними ЦАХАЛ, звідти запускають снаряд.
Також країна гостро реагує на присутність іранських баз і підрозділів в Сирії поруч зі своєю кордоном – єврейська держава звинувачує Ісламську Республіку в намірі перетворити Сирію у ворожий плацдарм.

Джерело: iz

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа