Ізраїль заявив про ліквідацію лідера військового крила ХАМАС

Під час ізраїльського авіаудару поблизу Тріполі, найпівнічнішого міста Лівану, був убитий лідер військового крила ХАМАС.

Про це пише CNN.

У спільній заяві Армії оборони Ізраїлю та ізраїльської розвідувальної служби Шин Бет йдеться про ліквідацію Саїда Аталла Алі, “старшого члена (військового крила) ХАМАС у Лівані”, який, як вони стверджували, “здійснював терористичні напади на ізраїльські цілі та працював вербувати бойовиків ХАМАС всередині Лівану”.

Вважається, що удари Ізраїлю здебільшого були зосереджені на півдні країни та на опорних пунктах Хезболли в південному Бейруті.

ХАМАС підтвердив смерть Аталла Алі, якого він назвав лідером ліванського відділення свого військового крила, бригади Аль-Касам.

У заяві група заявила, що Аталла Алі був убитий “підступним сіоністським бомбардуванням, метою якого був його будинок у таборі для біженців Беддаві” поблизу Тріполі. Дружина та дві доньки Алі також загинули під час вибуху.

Нагадуємо, що 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію “Стріли півночі” на півдні Лівану. Там почалися рейди проти обʼєктів та інфраструктури угрупування “Хезболла”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа