Ізраіль просить Україну не робити з Умані центру коронавірусу. Україна впирається

uman2

Керівник Центру по боротьбі з коронавірусом в Ізраїлі Ронні Гамза закликав президента України Володимира Зеленського заборонити цього року паломництво євреїв-хасидів до Умані, щоб місто не стало “гарячою точкою” пандемії.

Гамза направив Зеленському відповідний лист, передає агентство Reuters.

“Я настійно закликаю вас ввести заборону на ці святкування в цьому році в рамках зусиль всієї світової спільноти по боротьбі проти цієї жахливої пандемії”, – йдеться в листі.

Гамза зазначив, що масові збори в такі часи призведуть до того, що коронавірусом будуть масово заражатися як туристи, так і місцеві жителі, стане великим навантаженням для системи охорони здоров’я України.

Також наголошується, що постраждає і Ізраїль так як тисячі паломників, серед яких будуть інфіковані Covid-19, повернуться додому і будуть розносити хворобу далі.

uman

Нагадаємо, Державна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про дозвіл в’їзду в Умань від 5 до 10 тис.паломників-хасидів. Мер Умані Олександр Цебрій зазначає, що це рішення не підлягає коригуванню.

Перед цим Цебрій записав відео, в якому заявив, що він готовий перекрити дороги, для того щоб не допустити приїзд паломників-хасидів для святкування Рош ха-Шана через ситуацію з коронавірусом.

Джерело: ukrrain

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа