Із в’язня Кремля Сергія Литвинова знімуть “каратєльні” обвинувачення

Слідчий комітет Росії відмовився направляти справу українця Сергія Литвинова до суду по епізодам його “каральної діяльності” на Донбасі. Про такий поворот у справі повідомляє у своєму ФБ адвокат Сергія Литвинова Віктор Паршуткін, називаючи це “першою поразкою відомства Бастрикіна на українському фронті”.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1049304438426941&id=100000421857890

Нагадаємо, що Литвинов, який до арешту у серпні 2014 року жив у селі Комишне Луганської області, обвинувачувався СК РФ в убивстві 30 чоловіків із числа мирних мешканців, у зґвалтуванні та вбивстві 8-ми жінок та 12-річної дівчинки. Справа Литвинова є епізодом так званої «великої української справи» щодо “злочинів проти російськомовного населення Юго-Востока”. Фігурантами справи є також Аваков, Береза, Коломойський. Сам Литвинов, за версією СК РФ, начебто був бійцем батальйону «Дніпро-1», хоча МВС цю інформацію спростовує. Так само як родичі Литвинова та його односельці з Комишнгого.

Раніше на запит адвоката консульство України в РФ надало свідчення того, що потерпілі, прізвища яких вказані в обвинуваченні, в Станично-Луганському районі (де Литвинов начебто здійснював “каральні” акції) не зареєстровані, а адреси будинків, де начебто ґвалтував та убивав Литвинов, не існують.

“Щоб зберегти обличчя, Литвинову 10 вересня цього року пред’явили обвинувачення в “битовусі” – начебто він, як звичайний обиватель, а не боєць батальйону “Дніпро”, на території Станично-Луганського району України відібрав два старих автомобіля (один із яких являв собою купу металобрухту) у російського громадянина Андрія Лисенка. І цю справу виділили з “великої української справи” з тим, щоб направити її на розгляд по суті в один із районів Ростовської області,” – пише Віктор Паршуткін.

Група Євромайдан СОС
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа