Знайшли Івана Кізюка, затриманого за носіння каски

26.01.2014

Інформцентр МНК

Сьогодні близько опівночі МНК-івці отримали інформацію щодо місцяперебування побратима Івана Кізюка, якого викрали вчора вдень.

Пункт пошуку №1 – Святошинське РУВС. Прибувши туди близько першої ночі, активісти ще близько години чекали на адекватну відповідь у справі Кізюка – його там не виявилось, за наданою інформацією,привезли близько 20:00 для проведення слідчих дій, забрали о 00:17. Всередину управління пустили лише одного помічника нардепа.Врешті активістів перенаправили до Ізолятора тимчасового утримання (ІТТ), куди, за словами правоохоронців, хлопця і перевезли.

Пункт пошуку №2 –  ІТТ ГУМВС, де утримують затриманих. Під ним активістам довелося стояти на морозі 2 години. Спершу черговий на КПП довго не міг дати запитувану інформацію, потім до воріт ізолятора під’їхала карета швидкої допомоги, лікарі зайшли всередину. Близько 3:30 з воріт ІТТ виїхав автозак, за яким попрямувала карета швидкої з увімкненими «мигалками». У той самий час з КПП вийшов черговий і повідомив, що затриманого Івана Кізюка там немає. Операція на деякий час примусово припинилась за браком достовірних відомостей.

Пункт пошуку №3 – КМКЛ №14. О 5:15 через довідкову службу швидкої допомоги активісти отримали інформація про те, що Кізюк перебуває у Київській міській лікарні №14. За свідченнями чергового лікаря, який і здійснив огляд Івана, пацієнта привезли під конвоєм близько 4-ї ранку з підозрою на перелом носу. Рентгенівський знімок не підтвердив цей діагноз і приблизно о 5-й ранку Кізюка забрали з лікарні.

Подальші переміщення Івана залишаються невідомими, адже ні у ІТТ, куди  його повинні були завезти після лікарні, ані Лук’янівське СІЗО, у якому його також шукали, не підтвердило інформацію про його перебування у цих структурах.

Пункт пошуку №4 (кінцевий) – Святошинський райсуд. Остання інформація надійшла близько першої години дня – у найближчий час проходитиме судове засідання у справі затриманого Івана Кізюка. Відбудеться воно у приміщенні Святошинського районного суду. За попередніми даними, йому інкримінують частину 2 статті 294 Кримінального кодексу України – «організація масових заворушень, що призвели до загибелі людей або до інших тяжких наслідків» з мірою покарання від 8 до 15 років. Друзі Івана, МНК-івці, а також небайдужі активісти вирушили під Святошинський райсуд, щоб не допустити нечесного судилища над побратимом.

«З кожним невиправданим та просто смішним арештом влада чимраз зменшує шанси на нормальні адекватні переговори з нею та на бодай якісь домовленості. Про що можна говорити, якщо людину, яка перший день за цей рік у Києві, б’ють, добу переховують та перевозять з місця на місце, а потім влаштовують над нею судилище? Іванові дають 15 років, як убивцям. І це – найбільша причина покінчити з цим режимом», – коментує ситуацію голова МНК Сергій Кузан.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа