ISW: Росія шукає балістичні ракети за кордоном, бо вони краще обходять ППО

Iskander-M

Росія посилює спроби отримати балістичні ракети з-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

Про це пишуть аналітики ISW.

Українська протиповітряна оборона перехопила 149 із 166 російських крилатих ракет під час інтенсивних атак з 29 грудня 2023 року, але перехопила лише кілька балістичних ракет, які росія запустила по Україні за той самий період, зазначають аналітики.

Російські війська переобладнали ракети ППО С-300 і С-400 для завдання ударів по Україні, і українські чиновники визнали, що українській протиповітряній обороні важко перехопити ці нестандартні ракетні атаки за допомогою власних систем С-300 і С-400.

В ISW пишуть, що українські сили також виявилися менш успішними в перехопленні балістичних ракет “Іскандер” під час останніх ударів, попри перехоплення ракети “Іскандер-М” під час менш інтенсивної атаки 30 грудня.

Відповідно до офіційних повідомлень, українські сили також перехопили всі 10 ракет “Кинжал”, які російські війська запустили по Україні 2 січня за допомогою систем Patriot. Таким чином, ефективність російських балістичних ракет частково залежить від конфігурації української системи протиповітряної оборони в зоні ураження і від ударного комплексу, частиною якого є ракети, додали в ISW.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа