ISW: Росія розгорнула на фронті батальйон з українських військовополонених

batalion

росія офіційно розгорнула батальйон, сформований з українських військовополонених, на передовій в Україні, далі підтверджуючи «численні явні порушення» Женевської конвенції про військовополонених.

Про це йдеться у новому звіті ISW.

«Російські державні видання «РИА Новости» і «Россия-1» повідомили 28 грудня, що солдати з батальйону «Богдан Хмельницький», сформованого з українських військовополонених і підпорядкованого формуванню «Каскад» так званого МВС «ДНР», брали участь у своїй першій бойовій сутичці проти українських військ поблизу Урожайного на заході Донецької області», – йдеться у повідомленні.

27 жовтня російські ЗМІ заявляли, що в батальйон нібито залучили близько 70 українських військовополонених, яких утримували у виправних колоніях у росії.

Аналітики зазначили, що використання українських військовополонених у батальйоні Богдан Хмельницький є порушенням Женевської конвенції, яка забороняє використання їх у військових діях на боці держави, яка їх захопила, і стверджує, що «жоден військовополонений не може бути в будь-який час відправлений або утримуватися в районах, де він може потрапити під вогонь», а також не може бути «залучений до праці, яка має шкідливий для здоров’я або небезпечний характер».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа