ISW: Повінь на Херсонщині зруйнувала багато російських позицій

повінь

Руйнування дамби Каховської ГЕС суттєво впливає на географію та рельєф Херсонської прифронтової ділянки на півдні України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Як зазначає ISW, повінь суттєво пошкоджує російські оборонні позиції на лівому березі Дніпра, зокрема в Голій Пристані та Олешках.

“Повінь зруйнувала багато російських польових укріплень на першій лінії, які російські військові мали намір використовувати для захисту від українських атак. Стрімка повінь, ймовірно, змусила російський персонал і військову техніку з основних російських пунктів концентрації в Олешках і Голій Пристані відступити”, — йдеться у повідомленні.

ISW зазначили, що саме ці позиції були використані російськими військами для обстрілу Херсона та інших населених пунктів правого берега Херсонщини.

Нагадуємо, що у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Гідроелектростанція не підлягає відновленню — унаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйнована.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині евакуюють людей з потенційних зон затоплення на правобережній частині Херсонщини — з сіл Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон.

Відомо, що найбільших руйнувань зазнав нижній лівий берег Дніпра, який перебуває під окупацією. Там швидко затопило низку міст та селищ, зокрема під водою майже повністю опинилось місто Олешки та сильно затоплена Нова Каховка.

Джерела: isw & uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа