Історики представлять он-лайн проект про Другу світову та книгу, яка розвінчує 50 найпоширеніших міфів

Українська Друга світова 1Де он-лайн дізнатися головні факти та цифри про Другу світову? Що приховувала за міфами радянська пропаганда? В яких арміях світу воювали наші земляки у 1939—1945? Яким є український погляд на найбільше в світовій історії воєнне протистояння?

Час: 5 травня,  о 11:00

Місце: Український Кризовий Медіа Центр

Адреса: Київ, вул. Хрещатик 2, Український дім на Європейській площі

Український інститут національної пам’яті в рамках загальнонаціональних заходів вшанування 71 річниці завершення Другої світової війни у Європі запрошує всіх охочих дізнатись більше про український вимір цього глобального військового конфлікту за допомогою свого нового проекту – сайту Українська Друга світова.

На прес-конференції також представлять науково-популярну книгу “Війна та міф. Невідома друга світова” — проект, який розвінчує 50 найпоширеніших рядянських та сучасних міфів про Другу світову.

Учасники: голова Українського інституту національної пам’яті історик Володимир В’ятрович, історики Максим Майоров, Ярослав Файзулін, Вікторія Яременко, керівник інформаційно-просвітиницького управління Інституту Богдан Завітій.

Пряма трансляція заходу за посиланням.

До вашої уваги ґрунтовна підбірка матеріалів про бойові дії на території України, український визвольний рух, втрати України у Другій світовій війні, життя під нацистською окупацією, українців на фронтах Другої світової війни та багато іншого.

Як відомо, цьогорічні національні заходи пам’яті Другої світової будуть присвячені долі жінок у війні. Інформаційно-просвітницький проект «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової» розповідає про долі жінок у буремні воєнні часи – тих, хто боровся, чекав, опікувався родиною.

Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович також розповість про концепцію та план загальнодержавних заходів 8 та 9 травня 2016 року.

Українська Друга світова 2

Нагадаємо, що разом із Європою та світом, Україна розпочне вшанування загиблих 8 травня – у день підписання капітуляції нацистською Німеччиною, і продовжить традиційно 9 травня.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа