Ірина Луценко: Справа Савченко є початком по звільненню інших наших громадян з російських в’язниць

Screenshot - 03242016 - 10:02:23 AM

Дуже серйозна дипломатична робота проводиться Президентом України задля звільнення Надії Савченко з російського полону.

На всіх міжнародних зустрічах протягом двох років порушується питання звільнення Савченко як народного депутата, як члена ПАРЄ, як військового, яка захищала Україну на своїй території. Так само говорять і про інших 28 політичних в’язнів, троє з яких знаходяться на окупованій території.

Дипломатичним досягненням є вчорашні заяви європейців та американців про негайне звільнення Надії Савченко та розгляд так званого «списку Савченко».

Президент вчора відкрито і прямо заявив, що готовий видати Росії двох затриманих ГРУшників, судовий процес над якими йде до завершення. Голова держави наголосив, що Україна ніколи не визнає вирок незаконного російського суду. Поки протягом 10 днів вирок перекладається українською мовою і відбуваються всі необхідні технічні процедури, робота по звільненню Надії Савченко не припинятиметься.

Адвокати Надії Савченко погоджуються, що нинішня політична стратегія України по звільненню їхньої підзахисної є правильною.

Думаю, що справа Надії Савченко є початком по звільненню інших наших громадян, які знаходяться за гратами російських в’язниць.

‪#‎FreeSavchenko‬ ‪#‎FreeSentsov‬ ‪#‎FreeKolchenko‬ ‪#‎FreeAfanasiev‬ ‪#‎FreeUkrainianPatriots‬

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа