Інститут Нацпам’яті розповість про майбутній український Пантеон та військові однострої

Чому українцям досі не вдалося створити власний Пантеон? Які національні пантеони у наших сусідів? Навіщо цей Пантеон взагалі нам потрібен? Про це і не тільки — під час розмови про майбутній український Пантеон.

У багатьох державах прийнято споруджувати символічні цвинтарі видатних її представників. Це і вияв пошани до тих, хто жертвував собою заради спільного ідеалу, і частина національної символіки. Найвідоміші з таких цвинтарів — Арлінгтонське кладовище у США та Пантеон у Франції.

В українському випадку, символічні місця пам’яті розкидані по всіх континентах. Багато могил відомих українців невідомі, багато — знищені дотла.

Час: 11:00 –11:45

Місце: Львів, вул. Драгоманова, 17, Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка читальний зал періодики.

Учасники:

Павло Подобєд, представник Українського інституту національної пам’яті

Віталій Гайдукевич, журналіст, телеведучий.

Завершить програму історичного майданчика Українського інституту національної пам’яті на Форумі видавців презентація військових одностроїв.

У спадок від Радянського Союзу Україні залишилися військова уніформа радянського зразка, яку лише трохи «підновили». За останні два роки українське суспільство нарешті вирішило попрощатися з цим спадком та розробили нові однострої на основі строїв українських військових формацій ХХ століття. Результат роботи можна побачити на презентації.

Час: 12:00 – 12:45

Місце: Львів, вул. Драгоманова, 17, Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка читальний зал періодики.

Учасники:

Віталій Гайдукевич, журналіст, телеведучий

Олексій Руденко, Голова геральдичного товариства

Павло Подобєд, представник Українського інституту національної пам’яті.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа