Інститут Національної пам’яті організовує дискусію: “Кому належить спадок князя Володимира?”

Чому зріс інтерес до постаті князя Володимира? І як відбувається боротьба за спадщину Київської Русі в Росії та Україні? Про це говоритимуть на публічній дискусії “Кому належить спадок Володимира Великого”.


Вівторок, 23 червня, 19:00
Національний музей історії України

вул. Володимирська, 2

Вхід вільний

У той час, коли Президент України Петро Порошенко підписує указ про вшанування пам’яті  Володимира Великого у зв’язку з тисячоліттям його смерті, у Москві збираються поставити князю 24-метровий пам’ятник. Головне, що планують його звести на 4 метри вищим, ніж київський.
У дискусії візьмуть участь кандидат історичних наук, фахівець з історії Давньої Русі
Андрій Плахонін та доктор історичних наук, професор політології НаУКМА Олексій Гарань. Спілкуватимуться про те, як і чому в Росії та Україні приватизують особу Володимира та кому насправді належить його спадщина? А також шукатимуть відповідь на питання: яке майбутнє історичної політики чекати в Україні та Росії у зв’язку з війною на Донбасі?
25 лютого Президент України підписав указ “Про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України”. Так протягом року відбуватимуться наукові конференції, круглі столи, дискусії, пройдуть урочистості з вшанування пам’яті князя Володимира за участю представників органів державної влади, громадськості. Також проведуть карбування та введення в обіг монет, поштових марок і конвертів, присвячених діяльності Володимира Великого.
Організатори:
Український інститут національної пам’яті, Національний музей історії України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа