Інститут національної пам’яті обурений вандалізмом на алеї Небесної сотні

Український інститут національної пам’яті обурений ситуацією, що сталася 22 жовтня на Алеї Героїв Небесної Сотні. Невідомий чоловік здійснив наругу над портретами загиблих.

Вважаємо такі дії абсолютно неприпустимими та гранично аморальними по відношенню до пам’яті про загиблих учасників Революції Гідності. Сподіваємось, правоохоронці оперативно відреагують на заяву та затримають зловмисника.

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні — Музей Революції Гідності уже направив офіційного листа до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальника Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрія Крищенка щодо негайного розслідування акту вандалізму та покарання зловмисника. А також встановлення посту цілодобового чергування Національної поліції на Алеї Героїв Небесної Сотні біля портретів Героїв поблизу Хрещатика та біля каплиці.

Найближчим часом буде проведена нарада відповідних органів влади з залученням фахівців у галузі та громадських активістів, які опікуються меморіалами з метою напрацювання методів превенції вандалізму.

Український інститут національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа