Інформація про власників ЗМІ буде вноситися в ліцензії мовлення

Народний депутат Вадим Денисенко є співавтором законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення» (реєстраційний номер 1831). Документ зобов’язує вносити відомості про кінцевих «вигодонабувачів» до ліцензій мовників та провайдерів цифрових багатоканальних телемереж. Невчасне інформування ліцензіатом про зміну складу кінцевих вигодоотримувачів може стати підставою для застосування санкцій аж до анулювання ліцензії.

«Зараз особливої гостроти набула проблема відсутності достовірної інформації стосовно власників телерадіоорганізацій. Відсутність таких відомостей не дозволяє громадянам України визначитись з питанням, наскільки тим чи іншим мовникам можна довіряти», – зазначив народний депутат.

Проектом також пропонується навести лад в питанні чисельних переоформлень ліцензій на мовлення в частині програмної концепції мовлення. «З огляду на те, що програмна концепція відіграє важливу роль під час розгляду конкурсів на отримання ліцензій, було б логічним обмежити телерадіоорганізацію в можливостях її зміни», – заявив Вадим Денисенко. – Задля усунення практики, коли після отримання ліцензії телерадіоорганізація кардинально змінює програмну концепцію, пропонується обмежити мовника строком в п’ять років, впродовж якого він не міг би змінювати програмну концепцію, надавши Національній раді можливість відмовити в відповідному переоформлені ліцензії».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа