Інформаційний бюлетень Євромайдан SOS

Повідомлення про затриманих, госпіталізованих
(отримані Є-
SOS у ФБ та на «Гарячу лінію»)

Вінниця: у рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактом захоплення будівлі Вінницької ОДА міліція затримала одного з учасників сутичок Віктора Цебрика. Наразі він перебуває в ІТТ. Потрібна увага громадськості!

Запоріжжя: затриманий лідер ВО "Свобода", а також неповнолітній студент Запорізького педагогічного коледжу (останній – жорстоко побитий); відбулося вісім судів по обранню запобіжного заходу для затриманих активістів, у тому числі, для неповнолітніх фанатів ФК «Металург». Обрані запобіжні заходи – взяття на поруки та домашній арешт на два місяці.

Кіровоград: затриманий член ВО "Свобода"; Микола Онул, який вчора вважався зниклим, знайшовся в Гайворонові, 250 км від Кіровограду, він затриманий.

Дніпропетровськ: обшук в квартирі одного з активістів та одне затримання.

Кременчук: суд виніс рішення про 2 місяці під вартою для одного з активістів.

Одеса: затриманий лікар швидкої допомоги, де саме він перебуває – невідомо.

Черкащина, Городище: затриманий активіст.

Київ: госпіталізований один активіст; двоє людей зі списку зниклих знайшлися в Лук’янівському СІЗО; засідання в адміністративній справі журналіста Віктора Ковальчука, учасника автопробігу до Межигір'я 29 грудня, якого звинувачують у незупинці на вимогу ДАІ, перенесли на місяць - у зв'язку з перекваліфікацією судді.

 

Повідомлення про зниклих, отримані протягом 12 годин

Сатагашвілі Коба Тимурович та Чигиринець Андрій Павлович звернулися до лікарні №12, представилися десятниками 2 сотні Майдану, від медичної допомоги відмовилися, потім зникли. 2-й сотні про цих чоловіків нічого не відомо.

Кошарний Юрій Миколайович був затриманий із Автомайданом у Черкасах 26 січня, зараз його місцеперебування – невідоме.

Дейнега Андрій Ігорович, 21 рік, не виходить на зв’язок із родичами, зник в районі Мінагрополітики 29 січня.

 

Історія, на яку слід звернути увагу

 

Лікар швидкої допомоги з Донецька, який бере участь у Євромайдані, намагався взяти лікарняний, але головний лікар відмовив йому, посилаючись на те, що підозрює чоловіка його в тому, що він є учасником Євромайдану та в «співпраці з активістами». Отримує погрози від свого керівництва та прокуратури. Євромайдан SOS надав лікарю правову допомогу.

Інші важливі повідомлення

Потрібні волонтери для Варти у лікарнях, куди привозять потерпілих! Звертайтеся за телефоном: 095-501-80-94 https://www.facebook.com/groups/599765216758120/ 

"СВОІ" готові забезпечити правовий захист автомайданівцям у Львові. У випадку, якщо Ви отримали запрошення до суду, або ж, якщо ще не отримали, проте Вас уже запросили у гості працівники ДАІ, звертайтесь на гарячу лінію "СВОІХ" у м. Львові: 068 316 44 56, 063 070 60 75.

Потрібна допомога хлопцям, які постраждали в неділю біля Дніпропетровської ОДА. В неділю фанатів ФК "Дніпро" жорстоко побили тітушки, зараз хлопці знаходяться в лікарні. Номер карти для допомоги: ПриватБанк 5211 5374 2081 1981 Лобач С.Я.

Журналістам: якщо ви постраждали від фізичного насильства, у вас пошкоджено професійне обладнання чи втрачена відзнята інформація, або вам умисно перешкоджали здійснювати свою професійну роботу будь-яким чином, радимо вам зібрати усі наявні докази та подати заяву до місцевої прокуратури про цей злочин. Інститут медіа права розробив зразок такої заяви:
http://www.medialaw.kiev.ua/news/organization/2473/ За додатковими консультаціями вертатися:
044 383 20 44, [email protected]

Правозахисники з Української Гельсінської спілки з прав людини закликають постраждалих від дій міліції та "тітушек" звертатися за правовою допомогою та обіцяють підготувати заяви до Європейського суду з прав людини. Детальніше в додатку та на сайті УГСПЛ http://helsinki.org.ua/index.php?id=1390985599

В активіста Київського Віча, журналіста Віталію Терещенку через дії беркуту - зламаний сьомий позвонок, рука та роздроблена п`ята. Потрібні кошти на титановий протез-утримувач та ліки. Його картка: ПриватБанк 6762468302443167

Потрібні волонтери-реєстратори в медичний центр на другому поверсі Українського Дому.

Ольга Богомолець просить відгукнутися стоматологів на мейл [email protected] - тих, хто може надати безкоштовну стоматологічну допомогу - у багатьох на Майдані іде загострення пульпітів. Ваші координати будуть передані виключно лікарям і медперсоналу на Майдані, а вони при потребі будуть іх передавати постраждалим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа