Інформаційний бюлетень Євромайдан SOS про вчорашні події

ЗАТРИМАННЯ ТА СУДИ

 e-sos_logo_sq2 (1)У Шевченківському райсуді міста Києва було знято кримінальні обвинувачення зі львівського фотографа Олега Панаса, а також “в”язнів Банкової” Олександра Остащенка та Миколи Лазаревського – згідно з внесеними 16.01 до “закону про амністію” правками.

 Судові засідання у Дарницькому суді м. Києва по справах автомайданівців, які здійснювали автопробіг до Межигір’я 29 грудня 2013 р., були перенесені у зв’язку із хворобою судді.

 Судові засідання над активістами Євромайдану відбувалися також:

 – у Черкасах: одному з організаторів автомайдану Сергію Хаджинову, а також голові черкаського відділення ВО “Свобода” Юрію Ботнару суд обрав запобіжний захід у вигляді 2 місяців у СІЗО;

– у Кременчуці відбувся розгляд кримінальних справ чотирьох активістів Євромайдану, затриманих міліцією напередодні: Леоніда Харченка, Володимира Пилипенка, Ігоря Чадюка та Сергія Полюховича. Обрано запобіжний захід у вигляді 2 місяців у СІЗО.

– у Кіровограді сьогодні затримали двох активістів “СИЛИ ЛЮДЕЙ” – Віталія Коваля та Миколу Гречуху. Окрім того, затримано Олександра Ратушняка, кандидата наук, голову кіровоградської “Просвіти”, йому обрано запобіжний захід у вигляді 60 днів утримання під вартою

– Мережа колективного захисту “СВОЇ” повідомляє, що в Хмельницькому також було затримано осіб з Євромайдану.

– у Сумах біля дому затримали коменданта сумського Майдану Олександра Куксу. Він став дев’ятим із активістів, яких затримали за «блокування приміщень ОДА та недопуск на роботу». Уночі були ухвалені вироки: Олександру Ревенко, Роману Чурілову, Владиславу Медушевському, Олегу Шарому, Георгію Ігнатьєву, Юрію Ткаченку та Олександру Товстусі. Ще один активіст редактор газети «Панорама» Євген Положій із ночі не виходить на зв’язок.

ЗНИКЛІ

Бреслов Євген Юрійович 1984 р.н.

 З 24 на 25 січня приїхав з Одеси до Києва на машині, переночував у подруги. Вранці 25 січня пішов на Майдан, залишивши ключі від авто і документи у неї, і більше на зв’язок не виходив.

Онул Микола Леонідович

 У Кіровограді було проведено обшук та затримано активіста Євромайдану. Після судового засідання, на якому було винесено рішення про арешт на 15 діб, його мали доставити у міське СІЗО. Втім, дружині, яка приїхала туди, повідомили, що Микола Леонідович у Долинському райвідділку, за 160 км від Кіровограду. Але там затриманого немає. Цю інформацію Євромайдану SOS підтвердили у Долинському райвідділку. Місцеперебування Онула Миколи Леонідовича наразі невідоме.

Шацький Олександр, 1954 р.н.

 Правозахисник і екс-прокурор із 28 січня, 13-00 не виходить на зв’язок. Він надавав постраждалим від зачистки Запоріжжя безкоштовну юрдопомогу.

ІНШІ ВАЖЛИВІ ПОВІДОМЛЕННЯ

 Терміново потрібно приміщення для центру екстреної допомоги Волонтерів-медиків Майдану. У центрі, недалеко від Майдану, щоб можна було постачати медикаменти! Підходить будь-яке приміщення, навіть наймана квартира. Звертатися за тел: 050 633 22 09, 096 987 11 94 Також ведеться набір в Волонтери-медики, проводяться навчання, видається форма захисту.

Група активістів, які займаються організацією передач до СІЗО розшукують контакти родичів затриманих. Якщо Вам відома така інформація, пишіть в групуhttps://www.facebook.com/cizo.help?ref=ts&fref=ts

 Скарги щодо порушень прав можна надсилати до Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Женеві за адресою: [email protected]

 Харківська правозахисна група забезпечує правову допомогу у разі виникнення проблем з правоохоронцями у Харкові. Гаряча лінія 24/7 – (057)7006281, (057)7006772

Групі «Варта в лікарні»потрібна допомога волонтерів. Не можна віддавати госпіталізованих активістів на поталу міліції! Телефон – 095-501-80-94. Форма для запису –https://docs.google.com/forms/d/1k3WH2aEVaK9eyuxewRV7ZY6dj-OKQr9YmOVxsvk8GUw/viewform.


АНОНСИ НА 29 СІЧНЯ

 Запоріжжя:о 14:00 відбудеться судове засідання по справі Ігоря Артюшенка в Ленінському райсуді.

 Київ: об 11.00 в прес-центрі НСЖУ (вул.Хрещатик, 27-А) – прес-конференція щодо створення Комісії з розслідування порушень прав людини в Україні, яка збиратиме докази для міжнародного трибуналу за фактами порушення прав людини під час мирних протестів в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа