Інформаційний бюлетень Євромайдан SOS 30.01

Повідомлення про затриманих, госпіталізованих
(отримані Є-
SOS у ФБ та на «гарячу лінію»)

Дніпропетровськ: Кілька активістів за рішенням суду перебуватимуть під вартою два місяці. Зокрема, Леонід Бабін, затриманий за звинуваченням в організації масових заворушень. Леонід стверджує, що справа сфабрикована на основі свідчень двох осіб – командира взводу та рядового. Вдома – 4 дитини і вагітна дружина. Просять журналістів звернути увагу на цю історію!

Кременчук: повідомлення про затримання 1 активіста.

Черкаси: Городищенським судом звільнений під особисте зобов’язання активіст Сергій Кирилюк.

Київ: Апеляційним судом міста Києва змінено запобіжний захід для: Василя Москалюка (на цілодобовий домашній арешт), актора та режисера Андрія Іванюка (на домашній арешт із 20 до 7 ранку), активіста 1-ї сотні Самооборони Майдану Івана Курія (на цілодобовий домашній арешт), затриманого біля парку Слави Артура Ковальчука (на домашній арешт, проте поки що він залишатиметься в лікарні, оскільки має тяжкі травми).

Повідомлення про зниклих, отримані протягом останнього часу

Спинакі Олександр Сергійович

Перебував на Майдані, не виходить на зв’язок з 20:00 27.01. Мати отримала СМС із повідомленням, що декілька днів він не зможе бути на зв’язку.

Іванов Роман Сергійович, 1996 р.н.

Вийшов на чергування на 1 барикаду 27.01 о 20:00, після цього товариші його не бачили.

Федоренко Володимир, 1994 р.н.

Самооборона Майдану повідомила, що востаннє бачила хлопця 29.01. о 22:00.

Дідашко Іван Ігорович, 1979 р.н.

У грудні поїхав на Євромайдан, відтоді на зв’язок не виходив, дружина бачила його по телевізору.

Шутов Олексій, 1982 р.н.

Поїхав на Євромайдан, з 24.01 припинив виходити на зв’язок, телефон вимкнений.

Юнак Володимир Іванович, 1962 р.н.

Зранку 30.01 не повернувся додому з роботи, дружина вважає, що він поїхав до Києва, телефон не відповідає.

Гудим Іван Пилипович, 1978 р. н.

19.01.2014 ввечері виїхав з села Опака Догобицького р-н поїхав на Євромайдан 
22.01.2014 Зв’язок з ним перервався.Особливі прикмети: на лівій руці немає 3-х пальців, приблизний зріст 160см. Прохання телефонувати за номером 0935366150 якщо Ви знаєте щось про місцезнаходження цієї людини або якщо Ви бачили його.

Інші важливі повідомлення

hromadske.tv шукає свідків: регіонал Царьов поширив інформацію про те, що загиблих активістів Жизневського та Нігояна принесли на Грушевського вже мертвими. Свідки, будь ласка, захистіть честь хлопців, відгукніться. З інформацією звертатися за тел. 0971685089 (Ірина Сампан)

Євромайдан підтримали люди в Узбекистані! Хто хоч трохи знає про ситуацію з правами людини в цій країні, розуміє, що це справжнє геройство. Тепер вони зникли і їм самим потрібна допомога. Просимо підписати звернення http://maidanua.blogspot.com/2014/01/blog-post_30.html

П’ятнадцятиічний хлопець з Чернігова отримав тяжку травму під час подій на майдані. Батьки просять про допомогу на лікування. Реквізити у статті за посиланням. Інформація перевірена
http://www.0462.ua/article/464656

Студія миротворчих акцій просить всіх небайдужих взяти участь в створенні аудіозвернень до “силовиків” на вул. Грушевського. Аудіофайли та тексти надсилати за адресою [email protected] або звертатися за телефонами 0938801905, 0956297605

Історія, на яку слід звернути увагу

Київ: медик Олексій Тутов (26 років, Керч): 22 січня він допомагав потерпілим під час сутичок на вул.Грушевського. Уночі 23 січня він ще перебував на місці подій. З того часу не виходив на зв’язок кілька днів. Потім повідомив про затримання, зателефонувавши з Лук’янівського СІЗО. Під час затримання його сильно побили, у чоловіка не було при собі теплого одягу. Апеляція про зміну запобіжного заходу вже подана.

Дніпропетровськ: голова студгрупи ВО “Свобода” Ярослав Синиця наразі перебуває в лікарні ім. Мечникова. Йому інкримінують участь у захопленні ОДА. В квартирі Ярослава відбулося два обшуки, під час яких було знайдено книги про УПА (батько – викладач історії). На цій підставі правоохоронці заявили, що Ярослав зберігає вдома екстремістську літературу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа