Іменини фрегату «Гетьман Сагайдачний»

9 липня в Одесі відбулися урочисті заходи з нагоди чергової річниці від дня підняття військово-морського прапору на фрегаті Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний». Як повідомляє прес-центр Командування Військово-Морських Сил ЗСУ, під час урочистого шикування проведено ритуал підйому військово-морського прапору.

Корабель збудовано у 1993 році на заводі «Залив» у м. Феодосії. Фрегат «Гетьман Сагайдачний» брав участь у численних операціях, багатонаціональних військово-морських навчаннях, далеких походах. Зокрема, в активі корабля виконання завдань антитерористичних і антипіратських операцій «Активні зусилля», «Океанський щит», «Аталанта», міжнародних навчань серій «Кооператив партнер», «Сі Бриз», відвідання з візитами портів Болгарії, Великої Британії, Італії, Ізраїлю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Португалії, Франції та інших країн.

Цього святкового дня екіпаж передового бойового корабля національних ВМС, девізом якого є «Готові негайно!», приймав вітання від представників командування ВМС, Західної військово-морської бази, бригади надводних кораблів, ветеранів Збройних Сил, представників громадськості й духовенства. Кращі члени екіпажу отримали почесні відзнаки та подарунки. Практично усі гості у своїх виступах відзначали важливу роль фрегата у гарантуванні безпеки країни з морського напрямку і підготовці флотських кадрів. 

2 Нагородження кращих членів екіпажу

Заходи, які пройшли у дружній, майже сімейній атмосфері, завершилися колективним фотографуванням.

Сергій Горицвіт

Іменини фрегату «Гет_ьман Сагайдачний»

Фото Анатолія Одайника.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа