ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Українська мова у світі»

Дата: 8-9 листопада 2012 року

Місце проведення:

Актова зала головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12

Відкриття Конференції – 8 листопада о 9 годині.

Що робить українська держава для поширення у світі української мови – фактора збереження національної ідентичності українців, яких сьогодні поза межами України понад 20 мільйонів?

Що вона пропонує для поширення у світі української мови як іноземної – джерела знань про Україну в міжнародній спільноті?

Чи вирішуємо питання створення якісних підручників, методичного забезпечення з цією метою? Як працюють центри українознавства у світі, літні мовні школи в Україні і за кордоном для тих, хто прагне вивчити українську мову та удосконалити свої знання?

На ці та інші питання дадуть відповіді учасники ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Українська мова у світі», до участі у якій зголосилися, окрім львів’ян та науковців з України, представники українознавчих осередків Австралії, Вірменії, Канади, Німеччини, Польщі, Придністров’я, Росії, Словаччини та Угорщини.

На конференції буде презентовано новий навчальний посібник з української мови як іноземної, розроблений у Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» – книга для читання «Мандрівка Україною» (середній рівень), а також буде проведено виставку нових видань з української як іноземної, круглі столи і майстер-класи.

 

З програмою конференції Ви можете ознайомитися на сайті (www.miok.lviv.ua, розділ «Конференції»).

За додатковою інформацією просимо звертатися за тел. 258-01-51; 258-01-61 та 0972066524 (контактна особа: Олеся Палінська) чи на e-mail: [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа