І знову в Дубні …

Ще свіжі спогади мешканців Дубна про літнє таборування козацьких джур, як організатори і учасники Всеукраїнської гри «Джура» знов зустрілися за круглим столом в Дубенській мерії. Як повідомив присутнім у своєму виступі директор Центру Національного Відродження Тарас Рондзістий, причиною цього стали незавершеність певних справ, вирішення яких до Дня Українського козацтва було питанням честі для організаторів. Адже влітку через ейфорію від успішності заходу безпідставно декого забули.

І знову в  Дубні_html_2e45a6ed

То ж свою зустріч учасники зібрання розпочали з вшанування осіб, які сприяли, кожен на своєму місці, у проведенні таборування. Начальник Головного штабу гри «Джура» Анатолій Грива разом з Тарасом Рондзістим вручили їм подяки та відзнаки «Учасника гри «Джура». Водночас керівник місцевого козацького осередку О.Грель відзначив авторитетних людей міста з нагоди Свята Покрови, Дня Українського Козацтва і 71-ої річниці Української Повстанської Армії.

Після урочистої церемонії нагородження виступив Віктор Рог, який представив видання Української видавничої спілки ім.Юрія Липи і ознайомив присутніх з проблемами і перспективами газети “Шлях Перемоги». Враховуючи, що більшість присутніх є чільними керівниками міської влади, була внесена і підтримана присутніми пропозиція організувати у зв’язку з черговою річницею УПА підписку на газету «Шлях перемоги» для учасників визвольних змагань. З цією метою керівництво міста звернеться до дубенських добродіїв і меценатів. Також буде розглянута можливість придбання видань УВС для міських шкіл і бібліотек.

І знову в  Дубні_html_89b9b592

Обговоривши робочі моменти, учасники обмінялись враженнями та думками щодо перспективи подальшого впровадження гри «Джура» в Україні. Особливо цікавою виявилась ідея започаткувати процедуру передачі естафети між містами, які приймають в себе Всеукраїнський етап гри «Джура». Внаслідок обговорення було запропоновано представникам Головного штабу обговорити це питання під час зустрічі з міським головою м. Запоріжжя, де у 2014 році планується провести збір активістів «Джура-2014: Хортиця».

 

Заступник міського голови Руслан Мосійчук, давши старт обговорення у форматі круглого столу, високо оціннив працю всіх організаторів та учасників гри «Джура». Він запевнив, що «Джура» і надалі матиме повну підтримку міської влади. З його думкою погодились всі, виступаючі за ним, учасники зустрічі. Присутні на заході учні, які виступали в рою «Дубравці» від міста Дубна, висловили побажання взяти участь у зборі на Хортиці, незалежно чи у статусі учасників чи організаторів. Також учасники внесли пропозицію запросити до участі молодь з української діаспори, і таким чином надати всеукраїнському етапу новий якісний рівень – міжнародний.

Гості з Києва подякували організаторам зустрічі в мерії за тепле прийняття і пообіцяли врахувати пропозиції виступаючих. Про хід виконання будуть інформувати через наявні у Головного штабу інформаційні ресурси. Також організаторам Дубенського збору будуть передані всі наявні в штабі відео і фото матеріали про таборування на острові.

Прес- служба Головного штабу гри «Джура»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа