Хроніка терору проти активістів Євромайдану

Житомирщина

1.              23 листопада в під’їзді власного будинку двоє чоловіків напали на головного редактора газети «20 хвилин» та активіста Євромайдану Владислава Пучича. Його повалили на підлогу і били ногами.

2.              28 листопада близько 23:20 біля офісу партії «Демократичний Альянс» по вул. Хлібна, 25 організована група «тітушок», озброєних дерев’яними палицями з вкрученими шурупами напали на активістів ДемАльянсу Дмитра Ткачука, Владислава Пучича,  Івана Фурлета, Юрія Жуковського та Андрія Гординчука. В результаті нападу Жуковського та Пучича з травмами голови забрала «швидка». Не зважаючи на те, що одного з нападників було затримано на місті, жодній особі не пред’явлено підозру про скоєння злочину.

3.              4 грудня, між 8:00 та 9:00 ранку, невідомі понівечили припарковану у дворі багатоповерхівки автівку депутата Житомирської міської ради від ВО «Свобода» Сергія Оніщука. Розбили вітрове скло, порізали всі колеса та намалювали хрести на дверцятах, капоті, даху та на багажнику.

4.              В ніч з 7 на 8 грудня невідомі вчинили замах на голову Олевської РО ВО «Свобода» Юрія Ковалінського- відкрутили болти в лівому передньому колесі автомобіля, на якому він збирався виїздити на Майдан.

5.              11 грудня після проведення однієї з мирних акцій протесту у місті Житомирі, активісту, який на власному автомобілі «Деу Сенс» транспортував звукопідсилюючу апаратуру для мітингу, було порізано колеса автівки та нанесені написи фарбою.

6.              14 грудня заступнику голови Житомирської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Руслану Годованому декілька разів телефонували невідомі з погрозами насильства.

7.              15 грудня в день Маршу Гідності близько 8:45 ранку група
чоловіків напала на учасника акцій в підтримку Євроінтеграції Ярослава
Кальчука, котрий в цей час віз людей на Майдан в Київ. Бус підрізали дві
машини з яких вискочили молодики. Нападники жбурнули камені в лобове скло автомобіля з людьми та порізали покришки коліс.

8.              15 грудня вранці одному із активістів Євромайдану, який
планував везти до Києва житомирян і взуття для мітингуючих порізали колеса
його автомобіля «Ford».

9.              15 грудня близько 9:30 ранку прямо в центрі міста на вул. Перемоги троє чоловіків побили голову Житомирської міської організації ВО «Свобода» Віктора  Брокарєва, котрий в цей час організовував людей для поїздки на Майдан у Київ. Брокарєва ззаду вдарили в голову тупим предметом, повалили на асфальт і били ногами. Після цього зловмисники пробили покришки всіх коліс його автомобіля і втекли.

Всі напади цього дня скоїли злочинці, які їздили на чорній іномарці з
номерами 276-03 ВВ. Супровід здійснювали працівники ДАІ, які були свідками нападу на Віктора Брокарєва, однак не вчинили жодних дій до припинення злочину чи затрімання злочинців. Як вдалось встановити, номерні знаки належать зовсім іншому автомобілю, а про місцеперебування Брокарєва можна було дізнатись лише прослуховуючи його телефон. Напади відбувались вдень у людних місцях.

10.          16 грудня на адресу голови ЖМО ВО “Свобода” Віктора Брокарєва
було доставлено конверт з погрозами адресований його доньці шкільного віку. В той же день з невідомого номера було направлено смс з погрозою розправи над донькою.

11.          17 грудня невідомі намагалися проникнути в помешкання Віктора
Брокарєва. На наступний день невідомі розмалювали свастиками двері в
помешканні.

12.          16 грудня опозиційному депутату міськради Сергію Мірошнікову,
який возив продукти харчування на Майдан у Київ невідомі побили лобове скло його автівки. За словами депутата, він виявив пошкоджений автомобіль вранці у дворі будинку, який цілодобово охороняється.

13.          20 грудня листа з погрозами розправи отримала секретар ЖОО ВО
«Свобода» Анастасія Синьківська.

Харківщина

1. Спалено автомобіль народного депутата від ВО “Свобода” Ігоря
Швайки. Пошкоджено ходову частину, розбито скло та підпалено легкову машину, яка перевозила координаторів та техніку для харківського Євромайдану

2. 24.12.13 спалено автомобіль Опель-Омега активіста Євромайдану.

3. Скоєно замах на життя активіста Івана Варченка- відкручено гайки в
колесах автомобіля.

4. 24. 12. 13 скоєно збройний напад на Дмитра Пилипця- 12 ножових поранень, отруєння газом.

Запорізька область.

1. Голові Запорізької обласної організації ВО”Свобода” Віталію Подлобнікову 2 рази розмальовували з балончиків автомоіль.

Миколаївська область.

14 грудня в Миколаєві скоєно напад на агітаційний намет ВО “Свобода”.

Чернігівська область.

16 грудня 2013 невідомі “затримали” голову Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” Костянтина Лубенцова, силоміць посадили в авто та “розяснили, що він втручається у не свої справи і може мати великі проблеми у майбутньому”, після чого перевірили особисти речі та телефон, висадили з авто. У міськвідділі міліції заперечили причетність до цього інциденту працівників міліції.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа