Хроніка терору проти активістів Євромайдану Cписок 2 (28.1.2013)

 

 

Чернігів

16 грудня невідомі особи затримали голову Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” Костянтина Лубенцова.Під час розмови Костянтинові Лубенцову “роз’яснили”, що він втручається не в свої справи та може мати великі проблеми в майбутньому. Його речі та мобільні телефони забрали та ретельно перевірили. Після бесіди незнайомці висадили очільника з авта та зникли у невідомому напрямку.

21 грудня в Чернігові апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляції місцевої міліції, яка вимагала кинути за ґрати учасника місцевого евромайдану Леоніда Сенченка, який надавав звукопідсилювальну апаратуру для місцевої акції 7 грудня.

Дніпропетровщина.

У ніч із 5 на 6 грудня 2013 року невідомі особи пошкодили чотири шини та зірвали номерний знак з автівки головиСічеславської (Дніпропетровської) обласної організації ВО “Свобода” Олександра Замкового.

Львівщина.

25 листопада  за буцімто участь у сутичці з «Беркутом» у Києві затримали свободівця Олега Матяша – жителя Львівщини,  інваліда 3 групи, активіста Євромайдану. Чоловіка залишили під вартою на 60 діб. Матяша звинувачували за статтею «Хуліганство», що передбачає позбавлення волі на термін від 3-х до 7-и років. Засудили на три роки умовно. Врешті його звільнили за так званою «мировою угодою».

9 грудня у Львові на вулиці схопили фотографа і активіста Майдану  Олега Панаса. Заарештували на 2 місяці. Засудили на три роки умовно.

10 грудня головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк вручив повістку на допит в прокуратуру народному депутату, співголові Львівського регіонального штабу національного спротиву Ірині Сех. Ірина Сех розповіла, що прокуратура порушила кримінальну справу через мітинг, який відбувся у неділю, 8 грудня, на львівськомуЄвромайдані. На допиті вона відмовилася свідчити.

11 грудня на допит у цій же справі ходив співорганізатор Львівського євро майдану Василь Молдован.

18 грудня Василя Молдована та інших активістів викликали на допит до Головного управління МВС України у Львівській області. Перед тим йому вручили повістку про виклик як свідка на допит у кримінальному провадженні щодо перекриття траси Київ – Чоп 26 листопада 2013 року в с. Гамаліївка Пустомитівського району Львівської области.

Житомирщина.

Депутату Корольовської районної ради Максиму Вілівчукута депутату Житомирської міської ради Сергію Онищуку – понівечили авто, голові Житомирської міської організації Віктора Брокарєва побили, понівечили авто, пошкодили двері в квартиру, розмалювали підїзд погрозливими словами,
надіслали погрожувальний лист доньці та її подругам. Також надійшов лист з погрозами секретарю міської організації Анастасії Синьківській.

На минулому тижні двом активістам Черкаської міської організації Антонові Ведулі та Сергієві Фесенку вручили повістки до київського СБУ. Також шукали голову ЧОО Юрія Ботнара та голову Черкаської міської Андрія Кучу, але не знайшли.

Також спалили машину одного чоловіка (не прихильника, але він звернувся по допомогу).

Київ.

5 грудня 2013 року в другій половині дня у Києві на автозаправці невідомі із застосуванням грубої фізичної сили затримали Олександра Куліковського – помічника народного депутата України Олега Осуховського та двох активістів “Дорожнього контролю” Андрія Дзиндзю та СергіяХаджинова. Усіх трьох було доправлено в столичний відділ УБОЗ. Після втручання народних депутатів від опозиційних сил Олександра Куліковського та Сергія Хаджинова відпустили, а Андрія Дзиндзю відправили до ізолятора тимчасового тримання – йому інкримінують викрадення транспортного засобу.

Також спалено авто свободівця Віктора Поштаря, яким він забезпечував перевезення провізії на Євромайдан.

Франківщина.

Андрія Подільського підозрювали тривалий час у штурмі ОДА. Громадських активістів із м. Калуша Олега Савку, Віктора Величковського, Володимира Кушликаправоохоронці вже не вперше викликають на допит у <http://vikna.if.ua/news/category/kl/2013/12/20/15809/view> кримінальному
провадженні за фактом публічного спалення портрета Януковича  під час позачергової сесії Калуської міської ради.

Запоріжжя.

3 грудня за блокування роботи міської ради було відкрито кримінальне провадження на голову Запорізької обласної організації ВО “Свобода” Віталія Подлобнікова та на депутата Василівської міської ради від Удару – Анатолія Шевченко. 17 грудня до Подлобнікова та Щевсенка судом  було застосоване особисте зобов’язання. За цією справою на допит викликали свободівців Віталія Подлобнікова, голову Запорізької міської організації Тимура Книша, очільника обласної прес-служби Андрія Астраханцева, Іллю Волошина.

Харківщина.

12 грудня 2013 року близько 1-ї години ночі на Харківщині невідомі підпали авто народного депутата України від ВО “Свобода” Ігоря Швайки. Транспортний засіб згорів ущент і не підлягає відновленню – залишився тільки кузов.

Волинь.

20 грудня.

Щонайменше сімох опозиційних депутатів Волинської обласної ради викликають для допитів до прокуратури Волинської области. Їхні прізвища фігуруватимуть у кримінальних провадженнях, відкритих у зв’язку з подіями на луцькому Майдані. Серед тих, кого викликають на допити, – і троє депутатів Волинської облради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”: ОлександрПирожик,
Святослав Боруцький та Микола Собуцький.

Святослава Боруцького та Миколу Собуцького викликають до прокуратури у справі за колективною заявою опозиційних депутатів обласної ради на дії працівників міліції,ав Боруцький та Микола Собуцький.

Олександра Пирожика викликають до обласної прокуратури, аби допитати у кримінальних провадженнях, відкритих проти шістьох луцьких евромайданівців, які 2 грудня 2013 року винесли з приміщення обласної ради перевернуті догори ногами портрети Януковича та пронесли їх центральним проспектом Волі.

Луганщина.

16 грудня 2013 року в місті Брянка Луганської области активісту Всеукраїнського об’єднання “Свобода” СтаніславуАрданову розмалювали паркан його приватного будинку. ВО “Свобода” розглядає це як спосіб тиску на націоналістів Луганщини та вимагає від міліції неупереджено розслідувати цю
ситуацію.

Рівненщина.

У ніч на 14 грудня 2013 року до Олександра Савчука – керівника громадських приймалень народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” ОлегаОсуховського, зателефонував заступник начальника УМВС в м. Рівне Левко О.М. та запросив на бесіду, погрожуючи покаранням, передбаченим ст. 297 Кримінального кодексу України (“Блокування автотранспортних шляхів”). Сталося це після того, як цієї ж ночі представники Рівненської “Свободи”, помітили та намагалися з’ясувати, хто та чому проводить посадку пасажирів у невстановленому для того місці – на тротуарі біля Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП).
Відправляли людей на Анти Майдан.

Тернопільщина.

12 грудня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі нібито блокування Тернопільської обласної державної адміністрації активістами Тернопільського майдану – ВолодимиромСтаюрою, Марією Чашкою та Марією Баб’юк. Щодо підозрюваних було застосовано особисте зобов’язання.

Херсонщина.

Увечері 27 листопада 2013 року в Херсоні невідомі особи підпалили автомобіль голови обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, помічника-консультанта народного депутата України Олега Панькевича Олега Гаврилка.

Загалом спалено три автомобілі свободівців, та ще один пошкоджено.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа