Храм при Головному військовому клінічному госпіталі в Києві перейшов в управління Єдиної Української церкви

50079575_2042832325806219_4937763251254460416_n

Сьогодні стало відомо, що храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі в Києві перейшов в управління Єдиної Української церкви.

Суспільство очевидно здивувала новина, що священик у підпорядкуванні Російській Церкві опікується українськими військовослужбовцями. Адже на підсумковому брифінгу в Міністерстві оборони України вкінці грудня минулого року було повідомлено, що в лавах Збройних Сил України немає капеланів, котрі б представляли УПЦ Московського патріархату.

Проте один капелан цієї конфесії все ж таки значився у списках військових священиків ЗСУ. Це панотець Олег Скнар. Його присутність серед військових, головним чином тих, які на лікуванні, пояснювали й раніше патріотичною позицію цього капелана.

Як стало відомо сьогодні, храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі в Києві, яким опікується о. Олег Скнар, перейшов в управління Єдиної Української церкви.

Храм при госпіталі підпорядковувався УПЦ МЦ більш ніж 20 років. Такі зміни в правлінні запропонував сам священик, а парафіяни одноголосно підтримали його.

На думку більшості парафіян, вони хотіли б приходити в цей храм, не думаючи, що він належить Московському Патріархату. Відвідувачі церкви добре ставляться до таких змін, розуміючи, що питання управління храмом також пов’язане з політичною проблемою війни і миру в країні.

Ім’я патріарха Кирила тут не згадується під час недільних служб ще з початку Майдану. При цьому патріарха Варфоломія почали згадувати відразу після 11 жовтня (що викликало вкрай різку реакцію в управлінській верхівці МП).

Рішення про перехід у ПЦУ настоятель і парафіяни прийняли відразу після проведення Об’єднавчого Собору, однак – для дотримання всіх юридичних формальностей – очікували отримання Томосу.

СУВД вітає капелана у великій сім’ї військових священиків. В єдності – сила.

Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа