Хокейний флешмоб “Росіє, зупини нечесну гру!” відбувся 21 травня

Amnesty_3

мав на меті привернути увагу громадськості до порушень прав людини в Росії та до долі п’ятьох в’язнів совісті.

Десятки активістів долучились до флешмобу Amnesty International в Україні “Росіє, зупини нечесну гру!”, з вимогою до російського уряду припинити порушення прав людини. Акція була присвячена Чемпіонату світу з хокею, що зараз відбувається в Росії.

Учасники флешмобу грали у вуличний хокей, забиваючи шайби Володимиру Путіну та підписували петиції з вимогами звільнення п’ятьох в’язнів совісті,  засуджених за критику політики російського уряду в т.ч. щодо України:  Сергія Крівова, Ільдара Дадіна, Наталію Шаріну, Дарію Полюдову та Рафіса Кошапова.  

Чемпіонат світу з хокею – це велика спортивна подія до якої прикута увага світової спільноти. Але ми прагнемо привернути увагу до іншого питання, до серйозних та системних порушення прав людини в Росії. Зокрема, йдеться про обмеження права на свободу вираження та свободу зібрань. Саме тому ми приєднались до міжнародної кампанії на захист  в’язнів совісті, яких переслідують за участь у мирних акціях протесту та за висловлення їх позиції”, зазначила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Подібні акції солідарності відбуваються також у інших країнах, зокрема до кампанії за звільнення в’язнів совісті долучилась Чехія.

Шкода, що Amnesty International в Україні не помітила українських політичних в’язнів у Росії: Савченко, Сєнцова, Клиха та багатьох інших, про яких писав Український погляд.

Rosiye_zupini_nechesnu_gru-728x538

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа