Хода української громади у Відні на підтримку Євромайдану

Українців у Австрії не так вже й багато, як у деяких інших країнах Європи та світу. Але сьогодні, 8 грудня 2013 року, о 11 год. кількість присутніх на Ході української громади у Відні на підтримку всеукраїнського Євромайдану вражала – кілька сотень приєднались до процесії мирних демонстрантів, що вирушили центральними площами австрійської столиці, щоб знову і знову заявити на весь світ про українські демократичні цінності і про те, що Україна – це Європа!
А також висловити своє обурення жорстокому побиттю демонстрантів, що мало місце трохи більше тижня тому в Києві, засвідчити свою солідарність із земляками, які мужньо продовжують боротись за свої права. Розпочалась Хода зі спільної молитви біля української греко-католицької церкви Святої великомучениці Варвари, далі багатолюдною рікою учасники подалась до Штефандому, дорогою виконуючи Гімн України та скандуючи гасла Майдану.
Біля головного храму Відня зробили невеличку зупинку – знову лунав гімн України, а також Євросоюзу.
Далі – пройшовшись Грабеном, де туристів у будь-яку пору не бракує, вийшли на площу Героїв.
Наступним і завершальним пунктом «офіційної» частини Ходи став Парламент. Символічно, як на мене…
У ході брали участь не лише українці Відня. Долучилися мешканці й інших регіонів. Хтось привів із собою іноземних друзів-однодумців. Праворуч і ліворуч у людній процесії звучала не лише українська, а й німецька, англійська, російська мови. Випадком долі чи доброго наміру були тут і українці з Чехії (можливо, і не тільки). Реакція перехожих приємно тішила – люди, що йшли на зустріч, привітно посміхалися, усіляко підтримували. Були і зворушливі сльози на очах у перехожих жінок (українки – чомусь подумалось).
Австрійська поліція неподалік лояльно спостерігала за перебігом подій, знаючи що то вже не перший протест українців, який відбувається мирно і у рамках закону.
Пишаюсь розумними, талановитими, морально сильними, зрілими громадянами-земляками, які зараз незламно стоять на Майдані в Києві і тими, що розкидала доля по цілісінькому світі, та вони пам’ятають чиєї землі є дітьми і роблять свій – більший чи менший внесок. Слава Україні!
P.S.: Також сьогодні відбувся пікет офісу, який належить сину Азарова, та з четверга триває безстроковий пікет посольства України в Австрії.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа