Хода пам’яті Бориса Нємцова і підтримка України в Москві

9

27 лютого 2014 р. був убитий Борис Нємцов, послідовний борець з нинішнім владним режимом Росії. Схожий на демонстративний злочин здійснено біля Кремля, де б здавалося миша не прослизне.

Чотири роки іде слідство, як мокре горить, і навряд чи будуть знайдені при нинішній владі замовники і організатори злочину.

В неділю 24 лютого 2019 р. відбулась хода пам’яті Нємцова (погоджена з владою), навколо якої об’єднались опозиційні партії і рухи «Яблуко», «Парнас», «Солідарність», «Форум свободной России». Люди йшли з прапорами, плакатами «Сила у правді, а в правді сила», «Долой диктатуру», «За Россию без произвола и коррупции», «Путин должен уйти», «Герої не вмирають», «Немцов убит,его идеи живы».

Для українців, друзів України хода була можливістю виявити підтримку Україні в її боротьбі за незалежність, за право народу України самому вирішувати долю своєї держави, показати, що Україна має друзів у Москві, Росії.

На ході лунали заклики «свободу українським морякам», «свободу Олегу Сенцову», «свободу кримським татарам», «Слава Україні», слова гімну України, антивоєнні гасла «Нет войне с Украиной».

6

Люди підходили аби зробити фото з українськими прапорами, щоб поділитися з друзями або навіть одіслати друзям в Україну, говорили слова «ми з вами», «ми за вас».

8

Над колоннами майоріли чотири українських прапори, які надавали ході більш емоційного забарвлення, додавали учасникам драйву плакати українською мовою «Геть руки від України». За словами одного з учасників ходи фото з українськими прапорами були особливо виразними і яскравими.

Валерій Семененко

Москва, 24 лютого 2019 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа