Харків’янин агітував за росію – і його вже затримали

Передавав дані про пересування та місця дислокації підрозділів ЗСУ, поліції, переселенців, підтримував напад рф на Україну та публікував проросійські заклики. Цьому чоловікові 41 рік, він живе на ХТЗ. Викрили його спільно з оперативниками відділу спецполіціі ГУНП.

Поки окупанти тероризують місто та намагаються знову захопити наші території, він активно писав до ворожих пабліків та кураторам. Коли слідчі вилучили його телефон, то дізналися, що цей зрадник ще й зливав відомості про Збройні сили України проросійському блогеру Олександру Кондрусику на псевдо «Саша-псих». Писав і про пересування нашої техніки, і про розташування ППО. Одіозний персонаж, якому були адресовані дані, колись балотувався на посаду харківського міського голови, нині ховається в рф та внесений до бази «Миротворець».

Сам затриманий останнім часом ніде не працював і вів дуже закритий спосіб життя. Але перед тим – був водієм, в якості волонтера розвозив харчі для підрозділів ЗСУ.

А згодом став агітувати за окупацію України – в Telegram став активним коментатором ворожих спільнот та висловлювалися на підтримку російської агресії.

Затримали, повідомили про підозру, суд вже арештував його з заставою 120 тисяч гривень. За виправдовування збройної агресії рф та глорифікацію її учасників йому загрожує до восьми років позбавлення волі з можливою конфіскацією. Справу розслідуємо за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо маєте інформацію про таких людей або підозрюєте, що знайомий може співпрацювати з росіянами та передавати їм інформацію, повідомляйте до поліції.

Звернутися можна за номером 102, закритий чат-бот телеграм каналу «Воєнні злочини в Харківській області» t.me/Slidstvo_Polic або до будь-якого відділення поліції.

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа