Харківські свободівці дали свідчення в Генеральній прокуратурі щодо подій 31 серпня 2015 року

11 квітня 2016 року у слідчому управлінні Генеральної прокуратури голова Харківської міської організації ВО “Свобода” Олег Дебелий та член обласного комітету Харківської “Свободи” Валерій Коник дали свідчення щодо подій 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради України.

Варто зазначити, що Валерія Коника того дня не було в Києві і він не брав участь у мітингу під будівлею Верховної Ради. “Слідчий Генпрокуратури намагався переконати мене в протилежному, в якості аргументу обіцяючи пред’явити світлину, на якій нібито мене зображено. До речі, впізнати мене на фото досить просто, бо я маю достатньо примітне обличчя та кремезну статуру. На моє питання, чи можна мене там впізнати, слідчий відповів що той чоловік мав закрите маскою обличчя, тому впізнати хто то був дуже важко. Врешті-решт і саму світлину не знайшов. Насправді все це дійство скидається на дешевий фарс, бо жодних реальних доказів моєї присутности на мітингу Генпрокуратура не має”, – наголосив Валерій Коник.

Голова Харківської міської організації ВО “Свобода” Олег Дебелий, який теж був запрошений до Генпрокуратури в якості свідка, зазначив, що його допит тривав 40 хвилин. Під час розмови зі слідчим Олегу Дебелому було поставлено нейтральні питання на кшталт де він був, що бачив та инше. “Це розслідування вочевидь є абсолютно формальним. З часу кривавих подій під Верховною Радою вже спливло більше ніж півроку, а слідство тупцює на місці та досі не викрило справжніх ініціяторів та виконавців теракту. Складається враження, що владі зручно мати незавершену справу проти націоналістів, за якою вона буде ще довго тягати патріотів по допитах й тримати їх на короткому шворку, натомість справжні злочинці будуть успішно уникати справедливого покарання”, – зазначив Олег Дебелий.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа