Харківські поліцейські оголосили підозру військовим рф, які розстріляли українця та спалили його тіло

GB7_vShXQAA5dJI

За час окупації підозрювані відібрали у місцевих мешканців шість автівок, частину з яких знищили, та двигун до човна. Фігурантам інкримінується порушення законів й звичаїв війни, за що їм загрожує до 15-ти років ув’язнення. 

GB7_vSlWUAAO7tJ

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Служби безпеки України в Харківській області встановили двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил рф на прізвиська «Комуніст» та «Фанат», а також військового 202-го мотострілецького полку так званої «лнр», які причетні до серії тяжких злочинів. У період окупації Ізюмського та Куп’янського районів фігуранти неодноразово під погрозою розстрілу відбирали автомобілі у місцевих жителів.

GB7_xOFXMAAct04

Так, у березні 2022 року з метою пересування околицями населених пунктів військові рф, погрожуючи зброєю, відібрали у місцевого жителя машину марки «Део». Через деякий час вони спалили автівку в полі.

Один з епізодів взагалі закінчився вбивством. У липні 2022 року уродженець Курської області рф, військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку на прізвисько «Фанат», приїхав до фермерського господарства нібито з метою ремонту машини радянського виробництва. Покликавши господаря, який мав проукраїнську позицію, окупант пострілом у голову вбив чоловіка, а автівку через несправність двигуна спалив.

Загалом, за час тимчасової окупації солдати російської армії відібрали шість автівок та один двигун до човна на суму майже мільйон гривень.

GB7_xOoWEAARA95

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури військовослужбовцям збройних сил рф заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 438 (жорстоке поводження з цивільним населенням поєднане з умисним вбивством, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

В межах досудового розслідування правоохоронці провели обшуки у батьків одного з підозрюваних та виявили заборонену символіку, газету ворожих ЗМІ та засоби зв’язку.

Відповідно до українського законодавства за скоєне підозрюваним загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа